1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tehnoloogiahuvilisi naisi oodatakse kandideerima Women in Tech | Telia programmi kolmandasse lendu
Tehnoloogiahuvilisi naisi oodatakse kandideerima Women in Tech | Telia programmi kolmandasse lendu

Tehnoloogiahuvilisi naisi oodatakse kandideerima Women in Tech | Telia programmi kolmandasse lendu

Juba kolmandat aastat oodatakse IT valdkonnast huvitatud naisi osalema Telia ja Targa Töö ühingu koostöös loodud tehnoloogia täiendõppe programmi, et suurendada naiste osakaalu tehnoloogiasektoris, kasvatada teadlikkust erinevatest IT sektori ametitest, murda müüte ning anda julgust tegemaks esimest sammu karjääripöördeks.

Foto: Freepik

Esimesed kaks tehnoloogiaprogrammi lendu on andnud IT-alaseid teadmisi juba 100 naisele. Ka sel aastal võetakse projekti vastu 50 osalejat ning kandideerimine algab 1. augustil.

Esimesed kaks tehnoloogiaprogrammi lendu on andnud IT-alaseid teadmisi juba 100 naisele.

Women in Tech | Telia projektijuhi Pirkko Saare sõnul on programm ennast eelmistel aastatel hästi tõestanud ning tänavused õppesuunad on välja töötatud nii turuvajadustest kui ka õppehuvist lähtuvalt.

“Pakume sel aastal taas õpet analüütiku, küberturbe, UX disaini ning digiturundus ja e-kaubanduse huvilistele,” rääkis Saar. “Uuendusena on lisandunud IT toe õpe, mis annab teadmiseid sellest, kuidas pakkuda täielikku IT kliendituge, alates probleemi tuvastamisest selle kõrvaldamiseni ja lahenduse pakkumiseni välja.”

Pakume sel aastal taas õpet analüütiku, küberturbe, UX disaini ning digiturundus ja e-kaubanduse huvilistele.

Women in Tech ümberõppe programmis saab osaleda omas tempos ja omal ajal ning selleks ei pea end töölt vabaks võtma. Sestap sobib programm nii neile, kes soovivad enda tänaseid oskuseid IT teadmistega täiendada kui ka neile, kes unistavad karjääripöördest. Programm sobib ideaalselt ka lapsepuhkusel emadele, kuna koolitusprogramm on oma olemuselt Courseral baseeruv iseseisev e-õpe.

Foto: Freepik

Pirkko Saar selgitas, et projekti kaudu soovitakse innustada naisi julgemalt võtma vastu töökohti tehnoloogiavaldkonnas.

“Oleme Telias värvanud mitmeid Women in Tech koolitusprogrammi läbinud naisi enda tehnoloogiaüksuses olevatele ametikohtadele tööle ning läbi nende kogemuslugude innustanud veelgi enam sarnaseid karjääripöördeid tegema. Lisaks näeme, kuidas kahe aasta pikkune töö on hakanud vilja kandma ka ühiskonnas teadlikkuse kasvatamise osas. Järjest enam otsitakse koos meiega lahendusi, kuidas naisi rohkem tehnoloogiasektorisse tööle meelitada, et tiimid oleksid mitmekesised ning paraneks elujärg,” märkis Saar.

Eelneva kahe aasta vilistlased on liikunud karjääriredelil nii enda ettevõtete sees aga ka leidnud uusi väljakutseid just Women in Tech programmis õpitud valdkonnaga seoses.

Koolitusprogramm on kõigile osalejatele tasuta ja selle kestvus on 5 kuud (september 2024 – jaanuar 2025). Programmis osalemiseks saab enda kandidatuuri esitada kuni 11. augustini (kaasa arvatud). Rohkem infot programmi kandideerimise ja osalemise kohta leiab Targa Töö ühingu veebilehelt Women In Tech | Telia Estonia | Smartworkacademy.

Head Uudised GoodNews