1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. TUNNUSTA I Tallinna linnavolikogu ootab taas aasta linnakodaniku kandidaate
TUNNUSTA I Tallinna linnavolikogu ootab taas aasta linnakodaniku kandidaate

TUNNUSTA I Tallinna linnavolikogu ootab taas aasta linnakodaniku kandidaate

Tallinna linnavolikogu esimees Tiit Terik kuulutas täna, 1. oktoobril välja Tallinna aasta linnakodaniku valimised. Kandidaate saab esitada linnavolikogu kodulehel oleva vormi kaudu kuni 1. novembrini.

„Aasta linnakodaniku valimise konkursi algatas kaks aastat tagasi Tallinna linnavolikogu, et tunnustada neid, kes on viimase aasta jooksul linnaelu edendanud, Tallinnale au ja kuulsust toonud või midagi erakordset korda saatnud. Linnast teevad linna ju eelkõige inimesed, kes seal elavad. Tublisid linnakodanikke tasub ja tuleb alati tunnustada. Aasta linnakodaniku kandidaate saavad esitada kõik soovijad: nii eraisikud kui ka organisatsioonid,“ lausus linnavolikogu esimees. „Eelmisel aastal pälvis Tallinna aasta linnakodaniku tiitli ajaloolane Tiina Kala, kes on värske neljaköitelise „Tallinna ajaloo“ peatoimetaja,“ lisas Tiik Terik.

Tallinna linnavolikogu algatas aasta linnakodaniku valimise 2018. aastal, et tunnustada Tallinna linna kodanikke, kes on möödunud aasta (kaheteist kuu) jooksul andnud oma panuse Tallinna rahvusvahelise maine parandamisele, linnaelu edendamisele, paremaks tegemisele ja muutmisele või on saatnud korda erilise teo. Kandidaate saavad esitada nii era- kui ka juriidilised isikud, kandidaadiks esitatav peab olema Tallinna linna registrijärgne elanik. Kandidaate saab esitada linnavolikogu veebilehel oleva vormi kaudu kuni 1. novembrini 2020.

Tallinna linnavolikogus moodustatakse aasta linnakodaniku valimise komisjon, kuhu kuuluvad linnavolikogu fraktsioonide esindajad (kas esimees või aseesimees). Komisjoni esimeheks on linnavolikogu esimees.

Aasta linnakodaniku aunimetus ja sellega kaasnev meene antakse üle novembri lõpus toimuval Tallinna linnavolikogu istungil. Lisaks aunimetusele saab aasta linnakodanik disainer Riho Luuse valmistatud klaasmeene, mille alusele on liimitud tükike Tallinna toomkiriku ligi 300 aasta vanusest vaskkatusest.

Head Uudised GoodNews