1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. TUNNUSTA ÕPETAJAT I Esita rõõmu toova ja rõõmu loova õpetaja kandidaat!
TUNNUSTA ÕPETAJAT I Esita rõõmu toova ja rõõmu loova õpetaja kandidaat!

TUNNUSTA ÕPETAJAT I Esita rõõmu toova ja rõõmu loova õpetaja kandidaat!

Peaasi.ee soovib vaimse tervise vitamiinikuuri raames tunnustada õpetajat, kes on silma paistnud oskusega olla julgustav ja rõõmsameelne ning aidanud sellega kaasa toetava õpi- ja töökeskkonna kujundamisele.

Rõõmu toova ja rõõmu loova õpetaja kandidaate oodatakse 14. aprillini. Esita õpetaja kandidaat siin.

Foto: Freepik

„Julgustav ja elujaatav õpetaja võib oma tegevuse ja sõnadega aidata vähendada õpilaste stressitaset ja suurendada koolirõõmu. Kui õpilased tunnevad, et õpetaja on toetav ja mõistev ning suhtub neisse positiivselt ka raskustega silmitsi seistes, saavad nad tõhusamalt toime tulla pingutust nõudvate olukordadega ja õppimisprotsess muutub nauditavamaks,” rääkis Peaasi.ee haridusvaldkonna juht Marit Kannelmäe-Geerts. “Sama kehtib ka kollektiivis, hoidev ja tunnustav keskkond toidab ja liidab meid nii heas kui ka halvas”.

Julgustav ja elujaatav õpetaja võib oma tegevuse ja sõnadega aidata vähendada õpilaste stressitaset ja suurendada koolirõõmu.

Rõõmu toov ja rõõmu loov õpetaja kuulutatakse välja vaimse tervise vitamiinikuuri järel, aprilli keskel.

Vaimse tervise vitamiinikuuri kestel keskendutakse ühele vaimse tervise vitamiinile ja jagatakse soovitusi, kuidas nende abil vaimset tervist tugevdada ja vaimse tervise tasakaalu parandada.

Viis vaimse tervise vitamiini on:

  • Uni ja puhkamine
  • Tasakaalustatud toitumine
  • Meeldivate emotsioonide kogemine
  • Liikumine
  • Head suhted

Vitamiinikuuris saab osaleda nii üksi, perega, sõpradega, meeskonnaga, kui ka klassi või kooliga.

Vitamiinikuuri jooksul saab täita testi, et välja selgitada, missugust vaimse tervise vitamiini kõige enam vaja on. Vaimse tervise vitamiinide testi saab teha siin.

Head Uudised GoodNews