1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Tunnustus! Endrik Üksvärav ja Collegium Musicale pälvisid Kultuurkapitali aastapreemia
Tunnustus! Endrik Üksvärav ja Collegium Musicale pälvisid Kultuurkapitali aastapreemia

Tunnustus! Endrik Üksvärav ja Collegium Musicale pälvisid Kultuurkapitali aastapreemia

Dirigent Endrik Üksvärav ja kohe 8. aastaseks saav Eesti tippkammerkoor Collegium Musicale pälvisid Muusikapäeval Kultuurkapitali Helikunsti sihtkapitali aastapreemia. Vastseid laureaate saab kuulda juba homme, 3.  oktoobril kell 19 Tallinna Jaani kirikus, kus ühtlasi esitletakse  verivärsket Suurbritannias väljaantud CD-plaati Pärt Uusbergi loominguga.

Aastapreemia nominentide loetelu oli nii esinduslik, et ei julgenud  arvata, et meie selle tunnustuse saada võiksime. Seda enam on rõõm ja  tänumeel selle üle suur. Aitäh, Eesti Kultuurkapitalile märkamast,  toetamast ja tunnustamast,” ütles dirigent Endrik Üksvärav. “Dirigendina  on mulle väga oluline, et eesti muusika leviks ja kasutan tõepoolest iga  võimalust selleks. Teine oluline teema on meie muusikavaldkonna ja laiemalt kogu kultuuri hoidmine ning toetamine. Meid on rahvana nii  vähe, et see on ühiskondliku vastutuse teema. Toetades kultuuri saame kõik, nii riik kui erasektor, anda panuse selle püsima jäämisele. Meie  endi püsima jäämisele,” ütles Endrik Üksvärav.

Kammerkoor Collegium Musicale ja dirigent Endrik Üksvärav pälvisid Eesti  Kultuurkapitali Helikunsti Sihtkapitali aastapreemia Eesti koorimuusika särava edendamise ning pühendunud ja kõrgetasemelise tutvustamise eest nii Eestis kui välismaal.

Head Uudised GoodNews