1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Tunnustus! Revali Merekooli tuuleenergeetika koolitused said kõrgel tasemel heakskiidu
Tunnustus! Revali Merekooli tuuleenergeetika koolitused said kõrgel tasemel heakskiidu

Tunnustus! Revali Merekooli tuuleenergeetika koolitused said kõrgel tasemel heakskiidu

Täna andis maailma ühe tunnustatuma sertifitseerimisorganisatsiooni Lloyd´s Register Quality Assurance Balti regiooni juht Oleg Kozlov Revali Merekooli avamereenergeetika õppeharu juhile Urmas Piirile pidulikult üle tunnistuse, mis kinnitab, et Revali Merekool on Eestis esimene Rahvusvahelise Tuuleorganisatsiooni (Global Wind Organization – GWO) poolt heaks kiidetud tuuleenergeetikaalast ohutusõpet pakkuv koolituskeskus.

GWO koolitusstandardi juurutamiseks tuli Revali Merekoolil kevade jooksul läbida viis erinevat auditit. “Saime kõigiga hakkama ning nüüdsest on energeetikaharidusega inimestel võimalik omandada seni puuduvad teadmised, et tuulegeneraatoritel nii maal kui merel ohutult tööd teha,” sõnas Revali Merekooli nõukogu esimees Tanel Hinno. “Oleme astunud koostöös Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooniga jällegi sammu suunas, mis aitab tõsta ja hoida tuuleparkide töötajate kvalifikatsiooni ja omandada ohutuks tööks vajalikke teadmisi ja oskuseid kodumaal. Ühtlasi tähendab koolituse läbimine inimestele rohkemaid töövõimalusi nii Eestis kui ka välismaal, suureneb väljavaade töötada nii avamere kui ka maismaa tuuleparkides,” lisas Hinno.

Eesti Tuuleenergia Assotsiatsiooni tegevjuht Tuuliki Kasonen peab Revali tunnustamist oluliseks ka seetõttu, et uued õppesuunad on olulised rajatavatele meretuuleparkidele, mis toovad Eestisse ka naaberriikide tuuleenergia töötajad. „Oleme olukorras, kus noored põlevkivienergeetikat õppida ei taha, kuid tuulikutehnikuks õppida ei saa. Selles võtmes on väga tänuväärne, et Revali Merekool on enda kanda võtnud ühe osa õpetamise, mida tuuleparkide töötajad oskama peavad,“ lisas Kasonen.

„Revali Merekoolil on hea ettevalmistus, rajatised ja  õppekeskkond. Nad on pühendunud delegaatide teadmiste parendamisele ning säästavad sellega nii mõnegi elu,“ lausus Lloyds Register Quality Assurance´i Balti regiooni juht Oleg Kozlov.

Revali merekool on esimene Eestis, kes GWO standarditele vastava sertifitseerimise on läbinud. „Vaieldamatult oleme praeguseks sel teemal Balti riikide võimekaim ja kaasaegseim koolitusteenuse pakkuja. Saame õpet läbi viia aastaringselt, mugavalt, realistlikes, võimalikult ohututes ja kontrollitud tingimustes. Meile teeb vaid heameelt, et meie suurt tööd tunnustatakse,” tõdes Hinno.

Monika Kuzmina Peatoimetaja