1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Muusika
  4. Ugala hooaja avapeol esineb Lexsoul Dancemachine
Ugala hooaja avapeol esineb Lexsoul Dancemachine

Ugala hooaja avapeol esineb Lexsoul Dancemachine

17. septembril avab Ugala teater hooaja Shakespeare’i komöödiaga „Suveöö unenägu”.

Lavastus tuuakse välja koostöös Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiaga, selle lavastab Lembit Peterson (Theatrum) ja mängivad lavakunstikooli 30. lennu tudengid, kelle jaoks on tegemist neljanda diplomitööga.

„Suveöö unenägu” on kahtlemata Shakespeare’i üks fantaasiarikkamaid ja salapärasemaid näidendeid, mis kaunis poeetilises ja sümbolitekeeles pakub rohkeid mänguvõimalusi ja avab inimhinge sügavusi. Sügishooajal näeb etendusi Viljandis, Tallinnas Rahvusooperis Estonia ja Eesti Draamateatris ning ka Paides, Põlvas ja Võrus.

18. septembril, kui lõppenud on „Suveöö unenäo” teine etendus, avaneb teatrimaja veelgi pidulikumas ja lustlikumas rüüs. Toimub Ugala 102. hooaja avapidu, mil ühiselt Viljandi linnaga tähistatakse ka Viljandi 738. sünnipäeva. Külalisi tervitavad teatrijuht Garmen Tabor ja loominguline juht Tanel Jonas.

Peoõhtu peaesineja on armastatud Lexsoul Dancemachine. Lavale astub ka Viljandi oma etnomõjutustega „vintaažihõnguline” Black Bread Gone Mad. Lisaks on plaanis meelelahutuslik vaheetteaste lavakunstikooli 30. lennu tudengitelt ja üllatusesinemine lavakooli 15. lennu vilistlastelt (eesotsas Merle Palmiste, Üllar Saaremäe jt), kes selleks üheks õhtuks Ugalasse on tulnud, et tervitada ka omalt poolt „Suveöö unenägu”, näidendit, mida nemad ise 31 aastat tagasi teatritudengitena Ugala suurel laval mängisid.

Tantsumuusikat mängivad vaid üheks õhtuks DJ-deks kohandunud Ugala inimesed. Peoõhtu teejuhid on Ugala teariga äsja liitunud võluv näitlejanna Lauli Koppelmaa ja eelmisest hooajast Ugalas tegutsev Oskar Punga.

Head Uudised GoodNews