1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. “UKRAINA LOOD” KELL 21:35 I „Ukraina lugude“ kangelasteks on sõdiva riigi lihtsad inimesed
“UKRAINA LOOD” KELL 21:35 I „Ukraina lugude“ kangelasteks on sõdiva riigi lihtsad inimesed

“UKRAINA LOOD” KELL 21:35 I „Ukraina lugude“ kangelasteks on sõdiva riigi lihtsad inimesed

Täna alustab TV3s uus saatesari „Ukraina lood“, mis viib telesügise kõige elulisemale teekonnale. Dokumentaalsarja keskmes on sõdiva Ukraina riigi lihtsate inimeste argielu.

Foto: TV3

„Ukraina lugude“ sünni taga on Marek Lindmaa, kes koos Mart Reimanniga võtab ette keerulise,  liigutava ja mitmel tasandil olulise teekonna.

Foto: TV3

Kuigi näeme iga päev uudiseid purustatud majadest ja sõjatehnikast ning kuuleme põgenikelt lugusid sõjakoledustest, on see vaid osa päriselust, sest sõda haarab 20% Ukraina riigi territooriumist. Tasub uurida, kuidas elab ülejäänud 80%, kus väljakutsed on eelkõige majanduslikud. Kuna paljud inimesed on välismaale pagenud, peavad kohalejäänud topelt pingutama, et elu jätkuks.

Foto: TV3

„Ukraina sündmused on otseselt ja kaudselt puudutanud kõiki eestlasi. Samas ei pruugi paljud mõista, mis siis kohapeal täpsemalt toimub ja kuidas lihtsad inimesed sõdivas riigis oma argieluga hakkama saavad. Just seda me uues sarjas näitame,“ selgitab Lindmaa, täpsustades, et juba tänases esimeses osas minnakse külla eestlasele, kes kolis Ukrainasse 2012. aastal ega ole sealt sõja eest pakku läinud. Mart Reimanni sõnul toob sõda välja inimeste head ja halvad küljed äärmuslikul moel. „Sõjaolukorras on kergem häid inimesi üles leida ning neid me sarjas ka näitame,“ lubab ta.

Sõda toob välja inimeste head ja halvad küljed äärmuslikul moel. Sõjaolukorras on kergem häid inimesi üles leida ning neid me sarjas ka näitame.

Foto: TV3

„Ukraina lood“ jutustabki neist Ukraina kangelastest, kellest siiani on väga vähe räägitud – kogukonna liidritest, kes ennastsalgavalt Ukraina elu edendavad. Nad on talunikud, töölised, koolidirektorid, ettevõtjad, tehaste juhid, vallavanemad ja paljud teised, kellele kodumaa Ukraina saatus on kõige olulisem.

Foto: TV3

Marek Lindmaa kõrval on sarjas oluline roll Mart Reimannil, kes on seni tuntud loodusturismi ettevõtja ja Tallinna Ülikooli õppejõuna. Erinevates Ukraina ülikoolides on Mart käinud loenguid lugemas alates 2014. aastast. 2022. aasta märtsis, kaks nädalat peale massipealetungi algust, otsustas Mart, et Ukraina vajab abi varasemast tunduvalt rohkem ning läks ise kohapeale. Sellest ajast on Mart Ukrainas veetnud kolmandiku ajast. Vabatahtlikuna on Mart rindele viinud 14 doonorite annetatud autot, hulgaliselt droone ja humanitaarabi ning arendanud turismi ja väikeettevõtlust rindeäärsetes oblastites.

  • „Ukraina lood“ on TV3s alates tänasest teisipäeviti kell 21.35.
Head Uudised GoodNews