1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Vabal Laval kuulutab kevadet legendaarne punkbänd Propeller
Vabal Laval kuulutab kevadet legendaarne punkbänd Propeller

Vabal Laval kuulutab kevadet legendaarne punkbänd Propeller

14. märtsil kell 20 astub Vaba Lava teatrikeskuses üles legendaarne punkbänd Propeller oma kontserdiga, mil nimeks “Kevadekuulutaja”. Kes ei teaks Peeter Volkonski skandaalseid ning terava huumoriga laulutekste. Propelleri kohati irooniline ning ühiskonnakriitiline sõnum on jätkuvalt aktuaalne ning koosluse muusikud unikaalsed.

Laval on Peeter Volkonski, Peeter Malkov, Peeter Määrits, Priit Kuulberg, Ain Varts ja alates 2013. aastast trummarina kaasa lööv Aneta Varts.

2019. aastal, kui bänd tähistas oma 40. juubelit, anti välja duubelplaat “40”.  Propeller sündis 1979, esimesed ametlikud kontserdid toimusid 1980. aastast alates.  Lood valmisid Peeter Malkovilt, Urmas Alenderilt, Peeter Volkonskilt, esitati ka Albert Trapeeži  uuenduslikku luulet. Ansambel sai lühikese aja jooksul väga populaarseks.

Propelleri kulminatsiooniks kujunes 22. september 1980, mil Dünamo staadionil Kadriorus toimus Eesti Raadio ja ETV jalgpallimatš, kus publiku ja võimuesindajate vahel tekkis konflikt ning bändi esinemise kolmas set keelati ära. Vaatamata sellele, et Propelleril endal sündmustes otsest rolli polnud, keelati neil edaspidi koos Peeter Volkonskiga esineda. Avalikult esineti algkooseisus uuesti alles 23. septembril 1990. Sealt edasi on Propeller küll taas tegutsenud, kuid kontserte on olnud harva, nii et seekordnegi on eriline sündmus.

Head Uudised GoodNews