1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Vabariigi Presidendi sotsiaaltöö preemia pälvis Tallinna Lastekodu
Vabariigi Presidendi sotsiaaltöö preemia pälvis Tallinna Lastekodu

Vabariigi Presidendi sotsiaaltöö preemia pälvis Tallinna Lastekodu

President Alar Karis andis Kadriorus üle Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu sotsiaaltöö preemia Tallinna Lastekodule, mis pakub turvalist keskkonda ja armastust umbes 160 lapsele ja noorele ning 25 perekodu perele ja neljale asenduskodu perele.

President Karis ütles sotsiaaltööpreemia üleandmisel, et tänavust laureaati iseloomustab eelkõige sõna „hool“ – hool nende vastu, kes on mingil põhjusel jäänud teiste hooleta. „Hool, mida me kõik vajame, kuid mille jaoks suur osa meist jõudu ei leia. Hool Eesti elu ja tuleviku pärast,“ ütles president Karis.

Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei/Raigo Pajula

Tallinna Lastekodu pakub ka toetust ja abi suurema hooldusvajadusega noortele, sügava ja raske puudega lastele, aga ka lapsendaja-, hooldus- ja eestkosteperedele. President Karis tõi välja, et lisaks üheksale valdkonnale, milles Tallinna Lastekodu toimetab, panustavad lastekodu töötajad valdkonna arengusse ka laiemalt nii Eestis kui väljapool. „Samuti on teil jõudu, et mõelda keskkonnateadlikult ja -sõbralikult, luua ja hoida oma kogukonnaga traditsioone ning väärtusi. Ja jääda selle kõige juureks tähelepanelikuks, abivalmiks ja hoolivaks. Teie jõudlus ja jaks tekitab aukartust ning suurt tänutunnet,“ ütles riigipea oma sõnavõtus.

Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei/Raigo Pajula

President Karise sõnul ei ole see töö kerge ja väsimusetunne on rasketel hetkedel kindlasti tuttav, kuid sügav missioonitunne ja südamehääl koos toetava ja ühtehoidva meeskonnaga, aitavad üle ka kõige raskematest muredest. „Hool nii üksteise kui oma laste vastu. Hool meie väikse Eesti vastu,“ ütles ta.

Riigipea sõnul on Tallinna Lastekodu töötajad võtnud enda peale rolli, mida vaid vähesed suudavad kanda. „Te olete avanud oma südame neile, kes seda kõige enam vajavad, olete pühendanud oma elu teiste eludele,“ kõneles president Karis. „Eesti riik tänab teid südamest selle ennastsalgava töö eest. Samuti tänan Kultuurirahastu Nõukogu liikmeid ja preemia rahastajat.“

esti riik tänab teid südamest selle ennastsalgava töö eest. Samuti tänan Kultuurirahastu Nõukogu liikmeid ja preemia rahastajat.

Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu sotsiaaltöö preemia suurus on 5000 eurot ja seda rahastab Embach Ehitust. Eelmisel aastal pälvis presidendi sotsiaaltöö preemia parapurjetamise eestvedaja Külli Haav ja aasta varem Eesti Fenüülketonuuria Ühing. Varasemalt on preemia saanud arenguprogramm SPIN, Viljandi Haigla sõltuvushaigete ravi- ja rehabilitatsioonikeskus ja MTÜ Peaasjad.

Head Uudised GoodNews