1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Valga vald austas juubilare
Valga vald austas juubilare

Valga vald austas juubilare

Teisipäeva pealelõunal olid valla väärikas eas juubilarid palutud Valga kultuurikeskuse galeriis toimunud pidulikule austamisõhtule. Tänavu jaanuari-, veebruari- või märtsikuus 70. või veelgi uhkemat juubelit tähistanud sünnipäevalapsed olid traditsioonilisele vastuvõtule palutud kaaslasega.

Kultuuri- ja haridustööjuht Kaja Sisask tervitas esmalt juubilare, soovides õnne ja tugevat tervist, ning jätkas Viivi Luige aegumatute ilusate sõnadega: „Mida väiksem on üks maa ja tema rahvaarv, seda määravam on üksikisiku kaal ja tähendus, üksikisiku roll ja seda suurem on vajadus tunda nii oma isamaad kui ka oma maailmajagu tabanud kriise, katsumusi, mäletada julmadel aegadel kõigest hoolimata tehtud armastusetegusid ja nende tegijaid. Ühesõnaga, selleks, et täna elada ja ellu jääda, on tarvis tõepoolest teada, mis juhtus ja mida arvati eile…”

„Head juubilarid! Teie teate ja mäletate. Märkate ja hoolite. Suur aitäh teile selle eest,” tänas ja õnnitles Sisask veelkord külalisi, enne kui sõnajärje võttis üle asevallavanem Kalmer Sarv. „Aukartust äratav on seista teie ees mõistes, et nii kaugele jõuda – nagu mõned teie seast – on saavutus,” tunnistas asevallavanem. Tõepoolest, võib pidada lausa erakordseks, et aasta esimeste kuude jooksul on 100. juubelit tähistanud lausa neli vallaelanikku.

Sarv tõdes, et vanem põlvkond mäletab möödunust mõndagi ja need mälestused – ja ka nende teod – on järeltulevatele tõeline väärtus. „Vanus on ju ainult number, kuid teie tegemised, need on jäljed, mis minu põlvkonnale jäävad imetleda. Ja imetleda teid endid nende tegemiste ja saavutuste taga. Soovin teile kõigile tervislikku eluviisi, pikka iga ja palju, palju õnne!” Mälestuseks said juubilarid valla logoga tassi.

Meeleolu hoidma ja õhtut jätkama jäid muusikud Boris Lehtlaan ja Are Jaama.

Head Uudised GoodNews