1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Valgamaa tunnustab ja väärtustab abielu ning pere traditsioone
Valgamaa tunnustab ja väärtustab abielu ning pere traditsioone

Valgamaa tunnustab ja väärtustab abielu ning pere traditsioone

valgamaa-tunnustab-ja-vaartustab-abielu-ning-pere-traditsioone9.novembril toimub traditsiooniline austamisgala abielupaaridele, kellel täitus või täitub tänavu 25, 50 või enam abieluaastat. Üritus kannab nime „Kaunimad aastad“ ja külalistel tuleb Valga kultuuri- ja huvialakeskusesse tulla kell 18.30. Traditsiooniliselt saabuvad abielupaarid saali pulmamarsi saatel. Osalejad saavad endale üritusest väikese meene foto näol. Pakutakse muusikalist naudingut, vahuveini ja torti.

Austamisgala eesmärgiks on tunnustada ja väärtustada abielu ja pere traditsioone ning teha kummardus neile, kes  pikkade aastate möödudes on hoidnud abieluväärtust siinsel tuulepealsel maal. „Kaua kestnud abielu annab eluteele kaasa pagasi, mida kõigile jagada. Olla eeskujuks lastele, lastelastele ja kogu ühiskonnale. Pereväärtusi ei tohi kunagi tahaplaanile jätta. Sama ürituse raames kuulutab maavanem välja ka Valgamaa aasta isa 2016,“ ütles perekonnaseisuametnik Anne Puller.

Korraldajad paluvad abielupaaridel endast eelnevalt teada anda.

„Maavalitsusel pole infot kõikide abielupaaride kohta, sest me ei tunne kogu Valgamaa elanikkonda. Seega on üritusel osalemise eeltingimuseks registreerumine. Piduliku vastuvõtu paremaks organiseerimiseks soovime teada osalejate nime ja infot selle kohta, kus ning millal abielu sõlmiti,“ täpsustas Puller.

Abielupaarid peavad üritusel osalemiseks helistama telefonil 766 6105 (Anne Puller) või 766 6162 (Evi Koop). Samuti saab ennast registreerida e-maili teel: anne.puller@valga.maavalitsus.ee.

Osalemiseks saab ennast kirja panna 31. oktoobrini.

Abielupaaride austamisgalat korraldab Valga maavalitsus aastast 2013.

Head Uudised GoodNews