1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Valgusfestival Lux Matrix esitleb Tallinnas uut valgusfestivalide formaati
Valgusfestival Lux Matrix esitleb Tallinnas uut valgusfestivalide formaati

Valgusfestival Lux Matrix esitleb Tallinnas uut valgusfestivalide formaati

symphaty 218.-27. septembrini toimub Tallinnas Ladina kvartalis valgusfestival Lux Matrix, mis tutvustab esmakordselt valgusfestivalide ajaloos uut minimalistliku formaati – boutique light festival. Kõik valgusfestivali taiesed on koondunud Ladina kvartalisse. Tööd on inspireeritud Ladina kvartali ajaloost  ja paigutatud nii, et nad sulaksid ühte  kvartali ajalooga ja tooksid esile hoonete põnevaid nüansse.

Valgusfestivali raames saab Ladina kvartalist justkui boutique, kus publikule pannakse vaatamiseks välja valik nii miniatuurseid kui suuremamahulisi moodsaid valgustaieseid. Rahvusvaheline valguskunstnike seltskond eksponeerib töid, mis toovad Ladina kvartali meieni hoopis uues valguses. Huvitava arhitektuuriga kvartal annab ajaloolist hõngu moodsale valguskunstile ning kaasaegsed lähenemised panevad sajanditevanuseid hooneid vaatama uue pilguga. Neljal õhtul on võimalik festivali töödega tutvuda Portugalist pärit kuraatori Mário Caeiro juhitud ekskursioonidel.

symphaty3Festivalil osalevad tunnustatud kunstnikud: Dominik Lejman (Poola), Anita Ackermann (Saksamaa), Marco Brianza ning Alessandro Lupi (Itaalia) ja Peeter Laurits (Eesti).  Osalevad  ka kunstnikud koostööprojektist „Balti valguskett“, mida toetab EL-i programm „Loov Euroopa“. Festivali kuraator on Mario Caeiro koostöös Tallinna Valgusfestivaliga.

Festivali kava:

18.09 kell 17.00 kohtumine kunstnikega/Artist talk  Katariina kirikus

kell 19.00 valgusfestivali Lux Matrix avamine Kloostri Aidas

17., 18., 20.09 kell 20.00 ja 19.09 kell 21.00 ekskursioon valgusfestivali Lux Matrix radadel algusega Enke hoovist

Head Uudised GoodNews