1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. Väliskomisjon pooldab avalduse koostamist Ukraina NATOga liitumise toetuseks
Väliskomisjon pooldab avalduse koostamist Ukraina NATOga liitumise toetuseks

Väliskomisjon pooldab avalduse koostamist Ukraina NATOga liitumise toetuseks

Riigikogu väliskomisjoni liikmed toetasid täna ettepanekut koostada avalduse eelnõu, et avaldada toetust Ukraina liitumisele NATOga.

Väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul seadsid NATO liikmesriigid juba 2008. aastal eesmärgiks Ukraina liitumise ning eelmisel aastal esitas Ukraina valitsus ka liitumisavalduse. „Oleme komisjonis seisukohal, et NATO peab astuma juba juulis toimuval Vilniuse tippkohtumisel sammu edasi ning andma Ukrainale sõjajärgseks liitumiseks selge teekaardi,“ ütles ta.

Mihkelsoni sõnul jätkavad avalduse eelnõu tekstiga lähipäevil tööd Riigikogu fraktsioonide esindajad, võttes eesmärgiks eelnõu valmis saada ja menetlusse esitada veel sel nädalal. Riigikogu avalduse eelnõu saab esitada vähemalt viiendik Riigikogu koosseisust ehk vähemalt 21 Riigikogu liiget.

Riigikogu on alates eelmise aasta algusest teinud Venemaa tegevuse hukkamõistmiseks ja Ukrainale toetuse avaldamiseks viis avaldust ja ühe pöördumise. Viimati võttis Riigikogu 22. veebruaril vastu 94 saadiku esitatud avalduse, et märkida aasta möödumist Venemaa Föderatsiooni täiemahulise sõjalise agressiooni algusest Ukrainas ning avaldada austust ennastsalgavat võitlust pidavale Ukraina kangelaslikule rahvale.

Head Uudised GoodNews