1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Vanemuine tähistab rahvusvahelist tantsupäeva Lühiballettide galaga
Vanemuine tähistab rahvusvahelist tantsupäeva Lühiballettide galaga

Vanemuine tähistab rahvusvahelist tantsupäeva Lühiballettide galaga

gala_470x31330. aprillil kell 19 tähistatakse Vanemuise suures majas balleti 75. aastapäeva ja ühtlasi rahvusvahelist tantsupäeva Lühiballettide galaga, millel saab näha kolme eriilmelist balletilavastust.

Gala koosneb hetkedest ja äratundmistest, kuhu on haaratud nii Depeche Mode’i uusromantiline muusika, lummavad väljakutsed klassikalisele tantsutehnikale, mis kompavad kehakeele väljenduslikkuse piire ning Federico Fellini filmide fantaasiarikas ja ainulaadne tundemaailm.

Eesti Rahvusballeti esituses saab näha lühiballetti „Symbiont(s)“, mis ühendab endas stiililisi äärmusi. Teos keskendub seitsmele tantsijale loodud mõistatusele, millest igaüks esitab väljakutse klassikalisele tantsutehnikale. Laval toimuvat saadab leegitsev valguse ja varjude mäng.

Balti Balletiteater Leedust tuleb galale lavastusega „Another World“, mis on loodud Depeche Mode’i muusikale ning tõukub Jaapani ühe tuntuima kaasaegse kirjaniku, Haruki Murakami loomingu müstilisest salapärast.

Vanemuise „La Dolce Vita“ on lavastanud Giorgio Madia Itaaliast, kes on loonud koreograafia Nina Rota muusikale ning on inspireeritud Federico Fellini filmide fantaasiarikkast maailmast.

Rahvusvahelisel tantsupäeval, 30. aprillil toimub „La Dolce Vita“ maailmaesietendus.

Vaata lavastuste kohta lähemalt Vanemuise kodulehelt!

Head Uudised GoodNews