1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Vaskjala Loomeresidentuur tutvustab uusi väli-installatsioone ja helikunsti teoseid
Vaskjala Loomeresidentuur tutvustab uusi väli-installatsioone ja helikunsti teoseid

Vaskjala Loomeresidentuur tutvustab uusi väli-installatsioone ja helikunsti teoseid

Vaskjala Loomeresidentuur kutsub kunstihuvilisi avastama uusi ja põnevaid väli-installatsioone ning kogema mitmekülgset helikunsti. 18. augustil kell 16.30 avatakse Vaskjala Maakunsti kekskkonnas mitmeid väljapaistvaid kunstiteoseid, mis on valminud erinevate kunstnike käe all.

Üks esiletõstetud installatsioon on metalli ja keraamikat ühendav struktuur, mis on hetkel veel nime otsingul ning kannab endas kunstnik Paula Oberndorfer’i loomingut. See ainulaadne teos ühendab erinevaid materjale ja tekitab vaatajas küsimusi.

Kunstnikud Kaisa Maasik ja Gerda Nurk toovad vaatajateni installatsiooni “Sirgjoone kestev paindumine”. See puidust konstruktsioon on ehitatud spetsiaalselt galeriinäituste jaoks ning leidnud endale koha Vaskjala Maakunsti kekskkonnas. Teos kõneleb paindumise ja muutumise teemadest, kutsudes vaatajaid mõtlema nii materiaalse maailma kui ka inimese arengu üle.

Üheks suureks üllatuseks on “The Bathers” ehk akendest saun, mis on kuulsa kunstikollektiivi Artcontainer loodud installatsioon. See märkimisväärne teos on läbinud uuenduskuuri ning pakub külastajatele unikaalseid elamusi ja mõtterännakuid.

Lisaks saavad külastajad nautida kolme erinevat heliinstallatsiooni, mis annavad eelvaate elektroonilise muusika festivalile “Vaskjala Sirakas 2023”, mis toimub 26. augustil. Üks neist on Lauri Lesta heliinstallatsioon “Kvartett”, mis on inspireeritud tarbimisühiskonnast ning kasutab pesumasinat, röstrit, mikrolaineahju ja elektripliiti muusika esitamiseks.

Raul Kelleri “Muusika ühele” on individuaalne heliinstallatsioon, mis on loodud ühe inimese korraga kogemiseks. Teos pakub kuulajale sügavaid helilisi elamusi, mõjutades otseselt keha ja meeli. See kordumatu kogemus viib kuulajad helide maailma, kus igal osal on oma aeg ja tähendus.

Katrin Essensoni installatsioon “Isekas isolatsioon” on heliteos, mis võimaldab külastajatel sulanduda ümbritsevasse loodushelidesse. Kupli all aset leides saab kogeda looduse ülevust ning mõista meie maailma sügavat seotust universumiga. Heliteos pakub nii teraapilist kui ka provokatiivset kogemust, olenevalt kuulaja tundlikkusest.

  • Sündmust toetavad Eesti Kultuurkapital ja Tanker, mis võimaldavad kunstnike loomingut laiemale publikule esitleda.
Head Uudised GoodNews