1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VIDEO I Merle Liivand ujus 20 kilomeetrit merineitsi sabaga: tahan sellega tuua tähelepanu kliimamuutustele
VIDEO I Merle Liivand ujus 20 kilomeetrit merineitsi sabaga: tahan sellega tuua tähelepanu kliimamuutustele

VIDEO I Merle Liivand ujus 20 kilomeetrit merineitsi sabaga: tahan sellega tuua tähelepanu kliimamuutustele

Kui paljud on lapsepõlves imetlenud “Väikest merineitsit” ja unistanud, et saaks ka ise merineitsi sabaga ookeanis ujuda, siis sellisest unistusest on peaaegu et reaalsus saanud Eesti avaveeujuja Merle Liivandi jaoks, keda tuntaksegi justnimelt Merineitsina.

“Ma armastan ujumist ja teen seda igapäevaselt profisportlasena. Ühtlasi õpetan ma lapsi ujuma. Koristan ookeani ja viin seda sõnumit edasi järgmisele põlvkonnale,” räägib Merle oma tegudest.

Võib lausa öelda, et Merle teeb treenides meie ookeane puhtamaks. “Ma ujun ja samal ajal leian prügi, mille panen trikoo vahele. Või siis võtan koti kaasa ja see saab täis, mis on minu raskuseks treenimisel,” selgitab ta.

Merle ei uju merineitsi sabaga ringi ainult enda lõbu pärast, vaid tal on ka üllas eesmärk – pöörata inimeste tähelepanu kliimamuutustele. Näiteks on tõsiseks probleemiks kujunenud ühekordsed maskid, mis ummistavad ookeane. Merle kutsub kõiki siinkohal üles kasutama pestavaid maske ja alati kontrollima, et mask taskust välja ei pudeneks.

Lisaks ujumisele tegeleb Merle riiete disainimisega ja näiteks on ta teinud riideid Beyoncé ja Kim Kardashiani lastele. Tema missioon on lihtne: “Tule treeni ja uju oma unistuste poole! Igal asjal, mis ma teen, on ka suurem tähendus.”

Head Uudised GoodNews