1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Viini orkester esitab Eesti linnades Straussi
Viini orkester esitab Eesti linnades Straussi

Viini orkester esitab Eesti linnades Straussi

Eestisse saabub kuulus Viini Sümfooniline Straussi Festivaliorkester dirigent Peter Guthiga, kelle juhatusel tulevad esitamisele Strausside dünastia, Joseph Lanneri, Carl Michael Ziehreri ja Robert Stolzi muusikateosed.

Guth on saavutanud ülemaailmse tuntuse tänu Straussi muusika esitamisele omapärasel viisil. Teda on nimetatud Strausside muusika kõige stiilsemaks tänapäevaseks esindajaks. Guth haarab muusikute ja publiku tähelepanu, dirigeerides Johann Straussi stiilis: paralleelselt viiulimänguga. Ta täidab lava liikumisega ja jätab ruumi ka huumorile, muutes kunstiliselt sügava muusikalise kogemuse samal ajal lõbusaks kontserdielamuseks.

Peter Guthi autentset Johann Straussi muusika käsitlust hinnatakse kõrgelt üle maailma. Ta on teinud koostööd paljude kuulsate orkestritega, nagu Londoni Kuninglik Filharmooniaorkester, Tokyo NHK sümfooniaorkester, San Francisco Sümfooniaorkester, Zürichi Tonhalle orkester, Inglise Kammerorkester ja riiklik kammerorkester Moskva Virtuoosid.

1978. aastal asutas Guth Viini Sümfoonilise Straussi Festivaliorkestri. Paljude Viini sümfooniaorkestrite seas on kollektiiv üks väheseid, kellel on au juba viimased 20 aastat anda traditsiooniline uusaastakontsert Viini Kontserdimajas. Viini aastavahetuskontserdid on ühed oodatuimad suursündmused muusikasõpradele üle maailma.

Viini Sümfooniline Straussi Festivaliorkester esineb 11. veebruaril Pärnu Kontserdimajas, 12. veebruaril Tartus Vanemuise kontserdimajas, 13. veebruaril Jõhvi kontserdimajas ja 14. veebruaril Tallinnas Alexela kontserdimajas.

Head Uudised GoodNews