1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Teater
  4. Vilde muuseumis avatakse näitus “Vilde teatrist”
Vilde muuseumis avatakse näitus “Vilde teatrist”

Vilde muuseumis avatakse näitus “Vilde teatrist”

Vilde muuseumis avatakse näitus Vilde teatrist
Foto: Linnamuuseum

Täna avatakse E. Vilde muuseumis koostöönäituse „Vilde teatrist ja teater Vildest“ esimene pool “Vilde teatrist”, mis on pühendatud näidendi “Pisuhänd” 100-aastasele juubelile.

Näitus tutvustab Vildet kui näitekirjanikku, dramaturgi, kriitikut ja visionääri ning toimub paralleelselt Vilde muuseumis ja Särevi Teatritoas (Tina 23-13).

Näituse teine osa „Teater Vildest“ avatakse Eesti Teatri ja Muusikamuuseumi filiaalis Särevi Teatritoas 23. jaanuaril. See näitus heidab pilgu Särevi ja Vilde kokkupuutepunktidele ning Eduard Vilde kolme näidendi – „Tabamata ime“, „Pisuhänd“ ja „Side“ lavateekonnale, tuues esile näitlejate- lavastajate meenutusi ja fotosid kunagistest tähtlavastustest.

25. jaanuaril kell 16.00 saab Vilde muuseumi suures saalis näha taas lavale toodud näidendit „Tabamata ime“ T-Teatri näitetrupi esituses. Lavastaja Auri Jürna (VAT Teater).
Valminud on ka haridusprogramm põhikoolile „Eesriide ees ja taga“, mis tutvustab selliseid teemasid nagu näitekirjandus, teater ja tegelaskuju.

Vilde muuseumis on näitus avatud 30. märtsini 2014. Särevi Teatritoas jääb näituks avatuks 2014. aasta lõpuni.

Head Uudised GoodNews