1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Viljandi kultuurisügis algab pärimusmuusika aidas hooaja avapeoga
Viljandi kultuurisügis algab pärimusmuusika aidas hooaja avapeoga

Viljandi kultuurisügis algab pärimusmuusika aidas hooaja avapeoga

Foto: Folk.ee

13. septembril tantsitakse avatuks pärimusmuusika aida kuues hooaeg. Üle kogu maja toimuval peol astuvad üles Silver Sepp, Curly Strings ja I Fratelli Tarzanelli.

Viljandi omakandimees Silver Sepp esitleb esmakordselt suurele lavale seatud kontserdiga oma suvel ilmunud heliplaati „Mis asi see on?“ Eesti muusikatraditsioonis võib Silverit koos tema isetehtud fantaasiapillidega pidada üksi uitavaks trubaduuriks, kes ei kasuta sissekäidud radasid, vaid rajab uusi teid, pannes helisema pesukausid, jalgrattakodarad, võrguhargi, kanalisatsioonitorud ja omaenda hääle, mis pajatab lugusid suurest igatsusest, meelerahust, kulumisest, õitsemisest, kojujõudmisest ja revolutsioonist.

Samuti Viljandist tuleb avapeo teine esineja Curly Strings. Pärimusmuusikute seas juba varem tuntud nelik sai üleöö kõigile tuntuks oma suvise muusikavideoga „Maailm heliseb“. Kollektiivi üks omapärasid on instrumentatsioon, mille “väheste” võimalustega suudab Curly Strings üllatavalt palju ära teha. Omaloominguliste lugude hulka mängitakse põhiliselt muhedaid tantsupalasid, mis meelitab tantsuplatsile nii noored kui vanad. See on ka põhjuseks, miks „curly’d“ sel reedel lausa kaks korda lavale astuvad.

Lõunamaist temperamenti lisab peole Itaalia-Prantsuse duo I Fratelli Tarzanelli. Kaks sõpra – Baltazar Montanaro (viiul) ja Pablo Golder (diatooniline lõõtspill) on tantsuks mänginud mitmel pool Euroopas ning nüüd on nad jõudmas ka Eestisse, et Viljandi pärimusmuusika aidas oma oskusi näidata. I Fratelli Tarzanelli on koos mänginud 2007. aastast ja selle jooksul on antud välja ka üks album „Palomino“. Aidas astutakse üles selleks puhuks hubaseks tantsupõrandaks kohandatud klaasosas.

Lisaks peaesinejatele võib üle terve maja kohata spontaanseid jämmimisi Noorte Moosekantide Seltsi liikmeilt ja ei puudu ka pärimusdisko Aida Kohvikus.

Aida hooaja avapidu algab kell 19.00.

Piletid hinnaga 8 € ja 6 € on müügil Piletilevis ja kohapeal.

Avatud on ka laste mängutuba.

Head Uudised GoodNews