1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. XIX tantsupeol “Puudutus” esineb 654 kollektiivi
XIX tantsupeol “Puudutus” esineb 654 kollektiivi

XIX tantsupeol “Puudutus” esineb 654 kollektiivi

Aja puudutus. Puudutuse aegXIX tantsupeo “Puudutus” 324 maakondlikku eelproovi on lõppenud ning kunstilise toimkonna otsusel esineb üritusel 654 kollektiivi, nende hulgas 15 Välis-Eesti tantsurühma.

Tantsupeo etendus sünnib enam kui 10 000 inimese ühisel jõul. Tantsijad annavad kolm etendust, mis toimuvad 4.-6. juulini Tallinnas Kalevi keskstaadionil.

Tantsupeo loovmeeskond otsis pikalt võimalusi, kuidas tantsijate arvu peol suurendada.

“Nii jõudsime uue märgisüsteemini, mida väljakul sel korral kasutame – see muudab joonised tihedamaks, aga mahutab tantsijaid väljakule kokkuvõttes enam kui kümnendiku võrra rohkem,” selgitas tantsupeo pealavastaja Maido Saar.

Pealavastaja sõnul olid erinevate rühmaliikide eelproovid stabiilselt kõrge tasemega.

“Kahe eelproovi vahele jäänud ajaga saavutati märkimisväärne areng,” lisas Saar.

Kuna seekordse tantsupeo iga tants kannab väga selget mõtet, siis hinnati rühmade esituse juures lisaks rühma üldisele tehnilisele tasemele ka väljenduslikkust ning oskust jutustada konkreetse tantsu lugu. Samuti jälgiti rühmade üldist lavakultuuri, rahvarõivaste korrektsust ja nende kandmise oskust. Kokku osales teises eelproovis 921 kollektiivi.

Rühmad, kes tänavu tantsupeo esinejate hulka ei mahtunud, on oodatud Kalevi staadionile vaatama 4. juuli tantsupeo peaproovi.

Tantsupeo ettevalmistused jätkuvad 24. mail Tallinnas ja 25. mail Tartus tantsupeo jooniste seminaridega, kus rühma juhendajatele selgitatakse jooniseid ja lavastust kava tervikust lähtuvalt. Ühtlasi annavad korraldajad seminaril ülevaate peonädala proovigraafikust.

“Seejärel on rühmadel aega kodus joonistega eeltööd teha ja tantse läbi tantsida vastavalt seminarist saadud juhtnööridele,” selgitas Maido Saar.

Head Uudised GoodNews