1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. XXVIII Pärnu filmifestival
XXVIII Pärnu filmifestival

XXVIII Pärnu filmifestival

parnu_ffLennarti Meri ideest 1987. aastal sündinud Pärnu rahvusvaheline dokumentaal- ja antropoloogiafilmide festival on Baltimaade vanim filmipidu, mis 2014. aastal toimub juba 28. korda.

XXVIII Pärnu filmifestivali avapäev langeb kokku Prantsuse Vabariigi aastapäevaga, sestap pühendame selle päeva filmikunsti sünnimaale, esitades prantsuse dokumentalistide loomingut. Nagu ikka, võistlevad ka sel korral kuus dokki ETV-s ning laupäeval, 19. juuli hilisõhtul toimub festivali auhinnarituaal, kus kuulutatakse välja võitjad. Sellest teeb otseülekande ETV.

Meie üheks peateemaks on olnud juba esimesest festivalist peale põlisrahvaste ja nende kultuuride ellujäämine, kuid kavast leiab ka tänapäeva ühiskonda peegelduvaid sotsiaalseid käsitlusi, portreid huvitavatest inimestest ning kunsti- ja muusikateemalisi filme. Endiselt on oluline koht ka lastel ja noortel, kellele korraldatakse õpitube ning näidatakse lastefilmide võistlusprogrammi.

Lisatud foto: 2012. aastal võitsid Eesti Rahva Auhinna Rootsi filmitegijad Hakan Pienikowski ja Kage Jonsson dokiga “Elas kord armastus”.

Head Uudised GoodNews