1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. 16 VÄÄRTFILMI! Vaata, millised väärtfilmid linastub VÖFFil
16 VÄÄRTFILMI! Vaata, millised väärtfilmid linastub VÖFFil

16 VÄÄRTFILMI! Vaata, millised väärtfilmid linastub VÖFFil

Saladus nende silmadesTäna algab esimene nädalane filmifestival VÖFF, mille programm hõlmab varasematel aastatel Pimedate Ööde Filmifestivalil näidatud 16 linateost.

VÖFFi korraldaja, Viaplay Eesti turundus- ja kommunikatsioonijuhi Tanel Taali sõnul saavad kinosõbrad viia end VÖFFil ühele lainele nädala pärast algava Eesti filmielu tippsündmusega. “Esmakordselt toimuva VÖFFi programm sisaldab varem PÖFFil näidatud 16 väärtfilmi, mis kõik on eestikeelsete subtiitritega ning HD-kvaliteedis,” rääkis Taal. “VÖFF on reklaamivaba ning festivalipass on tasuta, selle saamiseks tuleb end vaid registreerida Viaplay põhipaketi proovikasutajaks ning seejärel saabki kõiki filme vaadata.”

VÖFFi programm, reastatuna filmiportaali IMDB keskmise hinde järgi:

“Saladus nende silmades” (2009), IMDB hinne 8,2, parima võõrkeelse filmi Oscar

“Saladus nende silmades” on ühtaegu meisterliku filmikeelega kaasahaarav mõrvamüsteerium ja õrn armastuslugu, kommentaar Argentina õigussüsteemile ja mõtisklus kire, mälestuste ja mäletamise üle. Filmis hargneb pensionipõlve pidava endise kohtu-uurija Benjamin Espósito mälestuste kaudu lahti kahekümne viie aasta tagune noore naise mõrvalugu, millel on mehe jaoks tuhat algust, ent puudub lõpp.

VAATA TREILERIT!

“Päevavalgele” (2015), IMDB hinne 8,1, kahe Oscari võitja (aasta parim film ja stsenaarium)

Värske toimetaja Marty Baron (Liev Schreiber) annab Boston Globe’i uurivate ajakirjanike rühmale ülesande tegeleda süüdistustega, et Bostoni peapiiskop ei teinud midagi selleks, et takistada lapsi ahistavat preestrit. Ajakirjanikud Mike Rezendes (Mark Ruffalo), Walter “Robby” Robinson (Michael Keaton) ja Sacha Pfeiffer (Rachel McAdams) pistavad tõe otsingutel rinda juristide, riigiametnike ja kirikutegelastega.

VAATA TREILERIT!

“Mr. Nobody” (2009), IMDB hinne 7,9

2092. aastal on 118-aastane mees nimega Nemo Nobody viimane elusolev surelik, sest kõik inimesed on saavutanud poolsurematuse. Ta üritab rääkida oma elulugu reporterile. Kuigi kohati on mälestused ebaselged ning mees peab end sageli kõigest 34-aastaseks, toetub ta oma loos kolmele peamisele etapile. Esiteks, kui ta on 9-aastane ning ta vanemad lahutavad. Teiseks, kui ta 15-aastaselt armub. Ning lõpuks, kui ta on 34-aastane ning elab täiskasvanuelu. Kõik need kolm on põimitud erinevate reaalsustega.

VAATA TREILERIT!

“Manchester by the Sea” (2016), IMDB hinne 7,9, kahe Oscari ja ühe Kuldgloobuse võitja

Lee Chandler (Casey Affleck) on šokeeritud, kui selgub, et hiljuti surnud vanem vend Joe (Kyle Chandler) on  määranud tema oma poja Patricku (Lucas Hedges) ainsaks eestkostjaks. Lee naaseb vastumeelselt Manchester by the Sea linnakesse 15-aastase Patricku eest hoolitsema. Ta on sunnitud seisma silmitsi minevikuga, mis ta naisest Randist (Michelle Williams) lahutas, ning kogukonnaga, kus ta sündis ja kasvas. Leed ja Patrickut seob mees, kes peret liitis, ning neil on raske harjuda eluga maailmas, kus teda enam pole.

VAATA TREILERIT!

“Irdumine” (2011), IMDB hinne 7,7

Adrien Brody mängib Henry Barthesi, õpetajat, kes suudab kerge vaevaga leida inimestega ühise keele. Ometi on ta otsustanud seda annet mitte rakendada. Veetes oma päevad mööda asendusõpetaja rollis, suudab ta mugavalt vältida igasugust emotsionaalset sidet, kuna tal pole kunagi tarvis kuskil pikemalt peatuda ning mis tahes suhteid luua – nii õpilaste kui kolleegidega. Kui uus ülesanne viib ta riigikooli, kus õpilased on pettunud ja läbipõlenud juhtkonna tõttu muutunud väga apaatseks, saab Henry’st peagi rahulolematutele noortele suur eeskuju.

VAATA TREILERIT!

“Pilveatlas” (2012), IMDB hinne 7,5

Režissöörid Tom Tykwer, Andy Wachowski ja Lana Wachowski ühendavad jõud, et tuua filmilinale David Mitchelli populaarne romaan “Pilveatlas”. See trio on koondanud mitmed staarid (Tom Hanks, Halle Berry, Jim Broadbent ja Hugh Grant) kehastama erinevaid tegelasi mitme erineva ajaloolise perioodi jooksul. Erinevad sündmuste arengud põimuvad omavahel, maalides portree inimkonna sallivuse ja rahu otsingutest läbi aegade.

VAATA TREILERIT!

“Brooklyn” (2015), IMDB hinne 7,5, nomineeritud kolmele Oscarile ja ühele Kuldgloobusele

1951. aasta lõpus lahkub Eilis Lacey (Saoirse Ronan) Iirimaalt, et sõita Brooklyni, alustada seal uut elu ja toetada oma perekonda. Teda toetab preester Flood ning Eilis elab peatselt Brooklyni sisse, töötades kaubamajas ja õppides raamatupidamist. Kui ta jääb aga silma Itaalia päritolu torumehele, võtab armastus ta üle tõsiselt võimust. Ent üks traagiline juhtum sunnib teda taas koju sõitma, kus tal tekib taas side endiste sõpradega. Nüüd peab ta otsustama, kus oma elu veeta.

VAATA TREILERIT!

“Uhiuus testament” (2015), IMDB hinne 7,1, nomineeritud Kuldgloobusele

Uskumatu, kuid tõsi: Jumal on tõepoolest olemas ning elab oma allaheitliku naise ja 10-aastase tütrega Brüsselis. Eeskujulikust musterabikaasast ja –isast (Benoît Poelvoorde) on asi kaugel: näib, nagu oleks Jumal loonud maailma selleks, et inimestele, sh omaenda naisele ja tütrele võimalikult palju närvidele käia ning neid igal võimalusel kiusata. Reaalsust suunab Jumal oma ajast ja arust arvutiga. Ühel päeval saab tütrel aga Jumala kapriisidest kõrini ja ta edastab sellesama arvuti abil kõigile inimestele nende surmakuupäeva. Et maailma natukenegi paremaks muuta, suundub tüdruk Brüsseli tänavaile, et kirjutada uhiuus testament ja otsida üles omaenda kuus apostlit.

VAATA TREILERIT!

“Bronson” (2008), IMDB hinne 7,1

Tõestisündinud lugu Suurbritannia kõige ohtlikumast vangist, keerukast ja aktiivsest isiksusest, kelle kuulsusjanu on hoidnud teda suure osa oma elust trellide taga. 1974. aastal mõisteti Michael Peterson 7 aastaks vangi, süüdistatuna relvastatud röövis. Sellest ajast saati on ta trellide taga veetnud kokku 34 aastat, 30 neist üksikkongis, kuna ta pani toime terve rea vägivaldseid kuritegusid.

VAATA TREILERIT!

“Aeglane lääs” (2015), IMDB hinne 6,9, Sundance’i filmifestivali võitja

Ameerika Ühendriigid, 19. sajand. Jay Cavendish on Šotimaalt tulnud teismeline rännumees, kes on saabunud Ühendriikidesse, et leida oma armastatu Rose Ross. Poisi teed ristuvad enesekindla pearahaküti Silas Selleckiga (Michael Fassbender), kes soostub piirkonda ja selle ohte kehvasti tundvat naiivset noormeest saatma. Kas Jay jõuab Silase abiga Rose’ini?

VAATA TREILERIT!

“Escobar: Kaotatud paradiis” (2014), IMDB hinne 6,6

Colombia – päikeselised inimtühjad liivarannad ja ookean – just sellest unistas noor kanadalane, kes sõitis teisele poole maakera, et tegeleda surfamisega. Ent lisaks turismiparadiisile leiab ta rannast ka neiu, kellesse armub. Noormees on õnnelik, ent neiu arvab, et neil pole ühist tulevikku, ning ta räägib oma mõjuvõimsast onust. Noormees ei oska isegi kahtlustada, kes neiu onu tegelikult on. Onu pole neiu väljavalituga rahul ja tahab ta usaldusväärsust proovile panna.

VAATA TREILERIT!

“Ashby” (2015), IMDB hinne 6,4

Uude linna kolides sõbruneb keskkooliõpilane Ed Wallis (Nat Wolff) oma naabri Ashbyga (Mickey Rourke), kelle näol on tegemist endise CIA palgamõrvariga, kel on jäänud elada vaid paar kuud.

VAATA TREILERIT!

“Kolli-Molli” (2016), IMDB hinne 6,3

Molli on vahva ja sõbralik koletis, kes on siiani olnud pere kõigi silmatera ja tähelepanu keskpunkt. Kui aga korraga toovad ema ja isa perre uue muna ning oodata on Molli väikevenda, peab väike kollihakatis harjuma täiesti uue olukorraga. Pärast pisukest mõtlemisaega hakkab Mollile idee uuest mängukaaslasest aina enam meeldima. Ta otsustab anda endast parima, et peagi kooruval väikevennal oleks kõik hästi.

VAATA TREILERIT!

“Peterburi. Ainult armastusest” (2016), IMDB hinne 5,9

Koguteos seitsmest loost Venemaa kõige kaunimas linnas üksnes naisrežissööride pilgu läbi. Leebelt koostatud kujutluspilt räägib selle eheda, elava ja pulbitseva linna tõelisi lugusid, mitte vaid väljamõeldud legende. Peterburi – viis miljonit elanikku, 1500 ruutkilomeetrit ja enam kui 300 aasta pikkune ajalugu. Giididel on kombeks nimetada Peterburi Põhjamaade Veneetsiaks, ametivõimud ülistavad seda kultuuripealinnana, virisejad aga manavad provintsi saatusega suurlinnaks.

VAATA TREILERIT!

“Vorstike” (2016), IMDB hinne 5,9

Südamlik tragikomöödia taksist, kes juhuse tahtel satub ühe veidrikust omaniku juurest järgmise hoole alla. Koerake muudab peremeeste elusid põhjalikult, olgu nende hädad või pentsikused millised tahes.

VAATA TREILERIT!

“Videviku saaga: Koidukuma – osa 1” (2011), IMDB hinne 4,9

Kinorekordeid purustanud Videviku saaga uues ja kauaoodatud osas jääb Bella Swani (Kristen Stewart) ning vampiir Edward Culleni (Robert Pattinson) abieluõnn üürikeseks, sest rida reetmisi ja õnnetusi ähvardab hävitada nende maailma. Põnev ja romantiline Koidukuma jätkab maailmakuulsa üleloomulikkusest ja kirglikkusest pikitud armastusloo jutustamist.

VAATA TREILERIT!

Head Uudised GoodNews