1. Avaleht
  2. Haridus
  3. 39 TAOTLUST! Tallinn toetab suviste noortelaagrite korraldamist 120 000 euroga
39 TAOTLUST! Tallinn toetab suviste noortelaagrite korraldamist 120 000 euroga

39 TAOTLUST! Tallinn toetab suviste noortelaagrite korraldamist 120 000 euroga

Tallinn toetab tänavu 39 suvisel koolivaheajal korraldatavat noortelaagrit kokku 120 000 euroga. Laagrisuvi saab alguse 12. juunil.

„Küllap ootavad noored juba pikisilmi võimalust peale pikka distantsõppe ja kodusviibimise perioodi omavahel kohtuda ja midagi koos teha. Suvine laagriseiklus on igale noorele heaks turgutuseks peale pingelist kooliaastat. Eriti tore on see, et laagrid toimuvad väljaspool linnakeskkonda,“ rääkis abilinnapea Vadim Belobrovtsev. „Suvelaagrid on läbi aegade olnud noorte elus olulisel kohal ja me soovime kindlasti selle traditsiooni jätkumist. Loodan väga, et koroonast tingitud piirangud ei saa laste ja noorte suveplaanide tegemisel takistuseks.“

Toetuse saamiseks esitati Tallinna haridusametile 39 taotlust. Toetatud laagrites osaleb 4663 pealinna last ja noort vanuses 7-19. Linna makstava toetuse suurus ühe noore kohta on 3,5 eurot päevas. Toetusi võis taotleda väljaspool Tallinna toimuva laagri korraldamiseks, mille kestuseks on vähemalt kuus laagripäeva ja mille korraldamiseks on tegevusluba.

Suvelaagreid korraldatakse mitmetes eri valdkondades, nagu tants, kunst, seiklus, sport, keelelaagrid jne. Näiteks Kutimuti Noortelaager Laulasmaal pakub bändiõpet, draamaõpet, keeleõpet ja orienteerumist. Merelaagris Laokülas aga õpitakse purjetama Optimistiga, sõudma sõudepaadiga ja toimuvad paadimatkad.

Haridusamet korraldab ka ettevalmistavaid koolitusi laagrikasvataja ja -juhendaja kvalifikatsiooni taotlemiseks või pikendamiseks. Seni on läbi viidud kaks koolitust, üks eesti ja teine vene keeles, kus on osalenud kokku 149 inimest. Üks koolitus on tulekul ka maikuus. Peale õpinguid sooritavad osalejad eksami, mille positiivne tulemus tagab laagrikasvataja ja -juhendaja kvalifikatsiooni.

Lisaks linnavälistele laagritele on oodata linnalaagreid, mida korraldavad Tallinna munitsipaalhuvikoolid ja noortekeskused. Linnalaagrit plaanivad näiteks Haabersti, Pääsküla, Pirita, Valdeku, Põhja-Tallinna ja Kristiine noortekeskused ning Kullo, Tondiraba, Nõmme, Kanutiaia ja Kopli huvikoolid ning Mustamäe Laste Loomingu Maja.

Noorte suvist aega rikastab ka õpilasmalev, mis algab 28. juunil. Linnasiseselt on plaanis pakkuda tööd 450 ja linnaväliselt 550 noorele. Registreerimine malevarühmadesse algab 4. mail.

Head Uudised GoodNews