1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Homme algab täiskasvanud õppija nädal
Homme algab täiskasvanud õppija nädal

Homme algab täiskasvanud õppija nädal

ÕigeAegÕppidaHomme algab XVII täiskasvanud õppija nädal „Õige aeg on õppida” tunnustusüritusega Haapsalu Kutsehariduskeskuses, kus kuulutatakse välja aasta õppija, koolitaja, koolitussõbralik organisatsioon ning koolitussõbralik omavalitsus. Kogu nädala jooksul on tähelepanu all täiskasvanute oskused ja enesetäiendamine.

Haridus- ja Teadusministeeriumi üld- ja kutsehariduse asekantsleri sõnul sobivad täiskasvanud õppija nädala eesmärgid suurepäraselt elukestva õppe strateegia sihtidega. „Nädala tegevused keskenduvadki sellele, kuidas pakkuda igale Eesti inimesele võimalus väärikaks eneseteostuseks – kuidas olla avatud õppimisele ja koostööle, olla ettevõtlikum ning toime tulla tänapäevase e-ühiskonna väljakutsetega,“ lisas Laidmets. Täiskasvanud õppija nädala maakondlikel üritustel on fookuses lastevanemate teavitamine täiskasvanuõppe võimalustest – selleks kaasatakse senisest enam lasteaedu, koolitusasutusi ja professionaalseid karjäärinõustajaid. Teist aastat järjest toimuvad maakondades rahatarkuse koolitused, mille eesmärgiks on anda finantsalaseid teadmisi ja näpunäiteid igapäevaeluks. Koostöös Eesti Pangaliiduga on koostatud programm, mis aitab inimestel oma eelarvet planeerida, teha mõistlikke valikuid raha kasutamisel ja paremini mõista arvukaid finantsteenuseid.

Täiskasvanud õppija nädal lõpeb 17. oktoobril täiskasvanuhariduse foorumiga, mis toimub Tallinnas hotellis Nordic Hotel Forum. Foorumil keskendutakse küsimusele, kuidas sobitada kokku täiskasvanute enesearendamise vajadused, tööandjate ootused ja koolitajate pakutav õpe. Eesmärgiks on ühtlustada arusaamist, milline on täiend- ja ümberõppe vajadus ja pakutavad võimalused. Põhjalikumalt tutvustatakse loodavat oskuste arendamise koordinatsioonisüsteemi, mis teeb kättesaadavaks info tööturul vajaminevatest võtmeametitest ja kriitilistest oskustest. See omakorda annab igale inimesele võimaluse selgitada välja enda tugevused ja nõrkused ning täiendada just puuduolevaid oskusi ja sellega tõsta enda väärtust tööturul.

Täpsem info täiskasvanud õppija nädala kohta leiab SIIT.

Head Uudised GoodNews