1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TOIDUFESTIVAL! Toidufestival toob tartlasteni kohalike tootjate hõrgutised
TOIDUFESTIVAL! Toidufestival toob tartlasteni kohalike tootjate hõrgutised

TOIDUFESTIVAL! Toidufestival toob tartlasteni kohalike tootjate hõrgutised

Tartu_Toidufestival_2016Sel laupäeval, 13. augustil kell 10–21 toimub Tartu kesklinnas Tartu Toidufestival – suur Eesti toidu pidu. Küüni tänaval on ligi 100 kohalikku toidutootjat, maitseelamusi pakuvad just selleks päevaks avatud 7 restorani, lisaks pakutakse arvukalt esinejaid ning põnevaid etteasteid.

Tartu linnapea Urmas Klaas kutsub kõiki tartlasi toidufestivalile. “Viimastel aastatel on kohalikud toidutootjad tulnud välja hulgaliselt uute põnevate toodetega, mida tasub proovida ja kaasa osta. Tartu toidufestival on suurepärane võimalus nende hõrgutistega tutvust teha ja mõelda, kuidas oma igapäevast toidulauda tervislikumaks ja maitsvamaks saaks muuta.”

Teistkordselt toimuva Tartu Toidufestivali eesmärk on tutvustada ja pakkuda kohalike väikeettevõtete toodetud toitu ja hooajalisi aiasaadusi ning Tartu söögikohtades kohalikust toorainest valmistatud suupisteid ja roogi. Festivalialale on välja tulnud 7 Tartu restorani ja kohvikut, kes ürituse ajaks töötavad välja neid kõige paremini tutvustavad menüüd ning võistlevad suupistete konkursil „Presidendi vastuvõtu menüü“.

Festivalile on kauplema registreerunud ligi 100 toidutootjat. Esindatud on suitsulihatoodang, piimatooted, kalatooted, pagaritooted, käsitööõlled, -siidrid ja kohalik vein, eestimaistest aed- ja puuviljadest toodetud kastmed, moosid, mahlad, rikkalikus valikus tervisetooteid, maiustused ning hooajalised aia- ja põllusaadused. Tähelepanu pälvivad kindlasti kohapeal küpsetav mobiilne pagarikoda ja rikkalik käsitööjäätiste valik.

Eestimaise toidu nautimise kõrvale pakutakse põnevat muusikalist programmi, mille peaesinejateks on Laura Põldvere ja Grete Paia. Toiduülikoolis astub lavale Evelin Ilves, kes räägib tervislikust toitumisest, ja Erlend Sild, kes kõneleb tulevikutoidust, millesse tema teooria järgi kuuluvad ka putukad. Lisaks saavad festivali külastajad proovile panna oma maitsemeeled erinevates pimekatsetes ja näha Ahhaa Teaduskeskuse põnevaid katseid ning trikke. Lastele on avatud mänguala.

Festivali üheks põnevamaks ettevõtmiseks on suupistete konkurss „Presidendi vastuvõtu menüü“, mida hindab ja kommenteerib auväärne žürii, mille esimeheks on Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dimitri Demjanov. Selgub parim soolane ja magus suupiste.

Toitlustajatest osalevad toidufestivalil Atlantis, JOP Antonius, Aura Kohvik, Pierre, Vilde, Entri ja Maitseelamuste Catering.

Tutvu festivali kavaga SIIT!

Head Uudised GoodNews