1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pirita kutsub põnevatele suvelõpusündmustele
Pirita kutsub põnevatele suvelõpusündmustele

Pirita kutsub põnevatele suvelõpusündmustele

Sel nädalavahetusel toimuvad Pirita linnaosas mitmed põnevad tasuta suvelõpusündmused, kuhu on oodatud kõik huvilised.

“„Suve viimased avatud üritused Pirital toovad kokku erinevad vanused ja huvid, et luua unustamatuid hetki meie kaunis linnaosas. Olen südamest tänulik kõigile, kes on panustanud nende sündmuste korraldamisse ja aidanud luua meeldejäävaid sündmusi kogukonnale. Just koos teeme Pirita eriliseks! Tegevused Pirital ei vaibu ka pärast suve. Olge kursis kõige põnevaga, mida pakume sügisel ja talvel,“” kutsub osalema Pirita linnaosa vanem Kaido Saarniit.

Juba homme kell 16 algusega toimub kaua oodatud Pirita-Kose noortefestival. Lisaks kultuuriprogrammile saab osaleda tõukerattavõistlusel ning tänavakunsti, -tantsu ja ekstreemspordi töötubades. Nii suuri kui väikseid teadushuvilisi ootavad põnevad teaduskatsed ja kriidikunst. See on suurepärane võimalus õppida parimatelt oma ala professionaalidelt või näidata oma meistriklassi. Osalemine on tasuta ning registreerimine kõigisse tegevustesse toimub kohapeal. Festival toimub ülelinnalise Kultuuriöö “Noorte päralt on maailm” raames.

Laupäeval kell 12.00 kutsub Cars & Coffee nimeline põnev sündmus minema ajas tagasi aastasse 1990. Kogeme taaskord üht erakordset sündmust, mil Pirita velodroomi muruplatsile veeresid kõmisevad ja võimsad Ameerika masinad, mis olid sellel ajal haruldased ning pärinesid kaugelt maalt, suure lombi tagant, kuhu minekust Nõukogude Liidu inimene vaid unistada võis. See oli tõeliselt erakordne vaatepilt, mida Eestis seni nähtud ei olnud. Hooaja lõpusündmus pakub terve päeva vältel põnevaid tegevusi. Olge valmis unustamatuks päevaks täis adrenaliini, naeru ja head seltskonda! Kohtumiseni Pirita velodroomil 26. augustil!

Laupäeval kell 20.30 algusega süüdatakse Pirita rannas muinastulede öö tuleinstallatsioonid.

Valguse- ja värvimaagia lööb särama Pirita põhjamuuli ja rannahoone vahelisel alal, kuhu ootame romantikuid nautima kaunist visuaalset elamust ja jäädvustama imelisi kaadreid võluvast vaatepildist, kus leegid loovad maagilise sini-puna-rohe-kollase värvigamma valgustamaks õhtutaevast. Muinastulede ööl süüdatakse lõkked meenutamaks ajaloolisi mereäärseid märgutulesid ehk iilastulesid. Tänapäevasel rannalõkete süütamise suvelõpuüritusel, mis on paari aastakümnega saanud üldrahvalikuks traditsiooniks, loome mööda randa ühiselt lõkete keti tähistades elu ja edastades sel viisil eelkõige positiivseid mõtteid ja sõnumeid. Sündmus sobib romantiliseks õhtuks kahekesi või meeleolukas ajaveetmiseks sõpradega.

Muinastulede öö traditsiooniga paneme mööduvale suvele meeldejääva punkti.

Pühapäeval kell 12.00 oodatakse kõiki lapsi suve viimasele Pirita lastehommikule Mähe Vaba Aja Keskuse õuealale. Sel korral tulevad lastega mängima indiaanlased.

  • Suvehooaja lõppedes jätkuvad Pirita 30. aastapäevale pühendatud sündmused ka sügisel ja talvel. Püsi kursis Pirital toimuvaga siin!
Head Uudised GoodNews