1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Pääsküla rabas toimuvad laupäeval hooaja viimased talgupäevad
Pääsküla rabas toimuvad laupäeval hooaja viimased talgupäevad

Pääsküla rabas toimuvad laupäeval hooaja viimased talgupäevad

Tallinn korraldab Euroopa rohelise pealinna aastal üle linna erinevaid elurikkust hoidvaid talgupäevi ja kutsub kõiki linlasi neis kaasa lööma. Sel laupäeval toimuvad Pääsküla rabas selle hooaja viimased talgupäevad.

Möödunud sügisel võttis Tallinn vastu Pääsküla raba kaitsekorralduskava, mille eesmärgiks on olemasolevate loodusväärtuste ja kaitsealuste liikide hoidmine. Juunis ja juulis toimusid talgupäevad invasiivse võõrliigi – vereva lemmmaltsa – leviku piiramiseks. “Võõrliigid ei ole aga kahjuks ainus katsumus, millega Tallinna üks liigirikkamaid rabasid rinda peab pistma. Aastakümnete pikkune kuivendamine on rabale iseloomulikke kooslusi oluliselt vähendanud ning piirkonna tuleohtlikuks muutnud,” tõdeb Nõmme linnaosa vanem Karmo Kuri, kes kõikidel talgupäevadel ka ise kaasa löönud.

Augustis toimusid kolmel laupäeval paisude rajamise talgud, mille eesmärk on sulgeda omal ajal turba kaevandamiseks loodud kuivenduskraave. “See inimjõul käsitsi tehtav töö on väike, kuid loodetavasti tuntav panus loodusväärtuste säilimiseks,” ütleb Kuri ja kutsub kõiki talgupäevadel osalema. Viimane elurikkuse talgupäev Pääskülas toimub sel laupäeval 26. augustil kell 10-16, siis on ülesandeks kivisisaliku elupaikade taastamine. Selleks eemaldatakse avatud liivikualadelt sinna kasvama hakanud noored männid. Töö toimub käsitsi, vajalikud tööriistad ja töökindad on korraldaja poolt. Samuti pakutakse talgulistele toitlustust.

  • Talgupäevadele saab registreerida siit!
  • Kogunemine on Kraavi tn parklas kl 10, aega kulub orienteeruvalt 6 tundi.
Head Uudised GoodNews