1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TASUTA HELKURID I Helkur teeb sind pimedal ajal nähtavaks
TASUTA HELKURID I Helkur teeb sind pimedal ajal nähtavaks

TASUTA HELKURID I Helkur teeb sind pimedal ajal nähtavaks

Haaberstis jätkuvalt saavad soovijad võtta endale helkuripuust tasuta helkuri, et muuta end pimedal ajal liikluses hästi nähtavaks. Helkuripuud asuvad Haabersti linnaosas Kakumäel, Tiskres, Väike-Õismäel ja Astangul.

Foto: Haabersti Linnaosa Valitsus

Haabersti linnaosa vanem Oleg Siljanovi sõnul pimedal ajal on oluline teha end liikluses võimalikult hästi nähtavaks, ennetamaks jalakäijatega toimuvaid liiklusõnnetusi. “Helkur ja helkivad tooted aitavad end autojuhtide jaoks nähtavaks muuta!” selgitas linnaosa vanem. Ta lisas, et helkur on efektiivne vaid siis, kui see on kinnitatud nähtavale kohale, ning soovitas kasutada mitut helkurit korraga, näiteks ühte paremal ja teist vasakul küljel.

Helkur ja helkivad tooted aitavad end autojuhtide jaoks nähtavaks muuta!

Eestis on helkuri kandmine kohustuslik alates 2011. aastast. Helkurita jalakäijat märkab autojuht 30 meetri kauguselt, helkuriga aga keskmiselt 130 meetri kauguselt.

Haaberstis on helkurid riputatud Kakumäel (Kakumäe tee 42), Tiskres (Hansu tn 2c) ja Astangul (Astangu tänav 28) asuvatele puudele ning Nurmenuku keskuse ees asuva Haabersti linnaosa jõulukuuse aiale. Helkureid lisatakse nendesse kohtadesse jooksvalt.

Head Uudised GoodNews