1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TARTU UUDISED I Kultuuriprojektid ja -programmid saavad tänavu linnalt kokku üle 800 000 euro
TARTU UUDISED I Kultuuriprojektid ja -programmid saavad tänavu linnalt kokku üle 800 000 euro

TARTU UUDISED I Kultuuriprojektid ja -programmid saavad tänavu linnalt kokku üle 800 000 euro

Tartu linn maksab sel aastal kultuuriprojektide ja -programmide toetusteks kokku 810 000 eurot. Toetuse saajate seas on nii traditsioonilisi ja tuntud sündmusi ja korraldajaid kui ka uusi tulijaid.

Kultuuri suurprojekti toetust saab 22 sündmust kogusummas 486 379 eurot. Populaarseimad kultuuri suurprojektid on muusika-, tantsu- ning linnaruumi valdkonnast. Uutest suurprojektidest võiks esile tõsta Tartu Ülikooli muuseumi näitust “Nähtamatu Tartu. 800 aastat linna algusest” ja Balti Noorte Sümfooniaorkestrite Festivali. Traditsioonilistest projektidest saavad toetust näiteks Tartu Tudengipäevad, Tartuff ja Vanemuise sümfooniaorkestri suvekontsert.

Linnalt saab tänavusest esimesest toetusvoorust rahastuse 16 kultuuri väikeprojekti kogusummas 43 994 eurot. Näiteks saavad toetuse koguperemuusikali “Alice Imedemaal” etendused ja rahvusvaheline dokumentaalfilmide festival DocPoint.

Lisaks annab linn välja kultuuriprogrammi toetust, mis on suunatud mittetulundusühingule või sihtasutusele, kes korraldab Tartus aastaringselt avalikkusele suunatud kultuurisündmuste sarja. 2024. a eelarvest toetatakse seitset kultuuri suurprogrammi kokku 225 000 euroga. Nende seas on esindatud erinevad kultuurivaldkonnad: kirjandus, alternatiivkultuur, etenduskunstid, kunst. Kõik toetuse saajad on Tartus juba tegutsevad ja linnalt ka varem toetust saanud organisatsioonid. Suuremad toetuse saajad on Genialistide Klubi, teater Must Kast ja Tartu Kunstimaja.

Kultuuri väikeprogrammi toetust saab 9 organisatsiooni (kokku 54 630 eurot). Toetuse saajad pakuvad tartlastele kultuurielamusi nii teatri (Tartu Üliõpilasteater), kirjanduse (TarSlämm ja luuleprõmm) kui ka muusika (Tartu Rokiklubi, Tower Music) vallas.

Head Uudised GoodNews