1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Asutati terminikrati stipendium
Asutati terminikrati stipendium

Asutati terminikrati stipendium

MTÜ Wikimedia Eesti eestvedamisel hakatakse 2024. aastast välja andma terminikrati stipendiumi üliõpilastele, doktorantidele, õppejõududele, teadlastele ja teistele terminihuvilistele, kes soovivad täiendada eestikeelset Vikipeediat uute artiklitega.

Stipendiumi laiem eesmärk on avardada ja levitada eestikeelset terminivara ning edendada kvaliteetset terminiloomet, kiirendada tänapäevase oskussõnavara jõudmist Vikipeediasse ja tutvustada teadustulemusi eesti keeles.

Wikimedia Eesti tegevjuhi Ivo Kruusamägi sõnul sobib Eesti kultuuriloos sedavõrd hästi tuntud nähtus nagu kratt igati moodsa aja vajadustega. „19. sajandil võis ju kratile sobilik töö olla põllult kivide korjamine, aga nüüdisaja digiilmas on hoopis laiem tööpõld ja Eesti jaoks tulusam tegevus on saata kratid kokku korjama omakeelset oskussõnavara“.

Foto: Freepik
  • Välja antakse kuni neli stipendiumi, millest igaühe suurus on 500 eurot. Stipendium makstakse välja ühes osas ja seda saab taotleda avalikul konkursil. Kandidaadil tuleb täita avaldus (faili põhi) ja saata see aadressil info@wikimedia.ee.
  • Avaldusse tuleb lisada kandideerija andmed, teema, mida ta plaanib stipendiaadina Vikipeedias tutvustada, ning kolm näidet enda senistest Vikipeedia artiklitest, mis tõendavad tema oskust termineid tutvustada, head sõnaseadmist ning orienteerumist oma valdkonnas.
  • Stipendiumitaotluste esitamise tähtpäev on 1. oktoober.
  • Terminikrati stipendiumi saajad kuulutatakse välja 10. oktoobril, mil algab Vikipeedia terminivõistlus.
  • Stipendiumifondi rahastab MTÜ Wikimedia Eesti strateegilise partnerluse kaudu Haridus- ja Teadusministeeriumiga.
Head Uudised GoodNews