1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Aarne Saluveeri juubelikontsert toob lavale palju armastatud muusikuid
Aarne Saluveeri juubelikontsert toob lavale palju armastatud muusikuid

Aarne Saluveeri juubelikontsert toob lavale palju armastatud muusikuid

Aarne Saluveer

Järgmisel esmaspäeval toimub Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia uues kontserdisaalis kontsert “Aarne Saluveer 60”, koos juubilariga astuvad lavale paljud tema tuntud õpilased koos Eesti tippmuusikutega.

“Tohutu õnn – imeline kooslus andekaid muusikud mõtestamas suurepäraste heliloojate muusikat,” kommenteeris Aarne Saluveer kontserdi ettevalmistustel.

“Kontsert on Aarne praeguste ja endiste õpilaste ühine juubelikingitus,” lausus ETV tütarlastekoori vilistlane ja kontserdi üks korraldajatest Evelin Tamla. “Seda, kui kõrgelt hindame Aarne muusikalist tunnetust ja ETV tütarlastekooriga tehtut, peegeldab kontserdil esineva koori suurus: tänaste lauljatega ühineb koori üle viiekümne vilistlase.”

ETV tütarlastekoor

ETV tütarlastekoori, vilistlas- ja lastekoori, Lenna Kuurmaa, Nele-Liis Vaiksoo, Maria Valdmaa, Kristine Muldma, Maarja Aarma, Karin Kuulpaki ning Rein Rannapi, Olav Ehala, keelpillikvartett Prezioso, pianist Age Juurika ja Martin Trudnikovi juhitud ansambliga sooritatakse kontserdil rännak nii juba klassikaks saanud kui ka uues muusikas.

Juubilarile omase käekirjaga kavas kuuleb Arvo Pärdi, Veljo Tormise, Cyrillus Kreegi, Rein Rannapi, Olav Ehala, Rene Eespere, Tõnu Kõrvitsa, Lenna Kuurmaa, Rasmus Puuri, Priit Pajusaare, Karin Kuulpaki, Maarja Aarma, Gustav Holsti, Egil Hovlandi ja Felix Mendelssohn-Bartholdi teoseid.

Aarne Saluveeri 60. sünnipäeva kontsert toimub 28. oktoobril kell 19.00 Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia suures saalis. Piiratud arvul pileteid on saadaval Piletilevis.

Kontsert toimub Lasteekraani Muusikastuudio koostöös Eesti Kultuurkapitali, Eesti Kooriühingu ja Klassikaraadioga.

Head Uudised GoodNews