1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Improteatrid tähistavad juubelit!
Improteatrid tähistavad juubelit!

Improteatrid tähistavad juubelit!

Sel sügisel tähistavad improteatrid Eestis kümne aasta möödumist esimeste improteatrit viljelevate püsitruppide tekkest. Hooaja üheks tippsündmuseks on ühisprojekt, mille toovad lavale neli suuremat improtruppi.

Improteatri sünniks Eestis loetakse improkogukondades 2009. aasta oktoobrit, kui Eesti Improteater astus publiku ette esimese improviseeritud etendusega “Katusel kollane kass!”. Kuu aega hiljem loodi juba ka “Improgrupp Jaa!”. Tänaseks on nendest sündmustest möödas kümme aastat ja just seda ümmargust sünnipäeva improteatrid Eestis 2019/2020 hooajal tähistavad.

“Eesti improskeene on nende aastate jooksul väga jõudsalt arenenud. Erinevad kooslused on pakkunud publikule improviseeritud meelelahutust, aga ka tõsisemaid teatritükke nii eesti kui inglise keeles ning käinud Eestit esindamas ka mitmetel rahvusvahelistel festivalidel üle maailma. Sellegipoolest uurime siiani etenduste alguses, kas publikus on inimesi, kes on sattunud improt vaatama esimest korda ja meil on tihti rõõm tõdeda, et saame sel korral pakkuda kellelegi tema esimest improelamust!” kommenteeris Jaa !mproteatri juht ja Eesti rahvusvahelise improteatrite festivali Tilt peakorraldaja Rahel Otsa.  

Juubeliaasta tähistamiseks toovad neli suuremat improtruppi välja ühislavastuse “IMPROGEDDON ehk ilus päev, et surra”, mis jõuab publiku ette vaid kolmel korral. Tuntud katastroofifilmidest inspiratsiooni võttev lavastus pakub publikule põnevust ja kaasaelamist. Lisaks on näitlejatel ainukordne võimalus teiste truppidega koos lava jagada. Jaa !mproteatri, Eesti Improteatri, Ruutu10 ja Improteater IMPEERIUMi näitlejad on ühisele lavale seadnud tuntud Belgia improviseerija Jeron Dewulf.

Etendusi saab näha 30.10, 13.11 ja 23.11 kell 19.00 Von Glehni Teatris.

Head Uudised GoodNews