1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Aasta minifirmaks valiti Klõpitz Tallinna 21. koolist!
Aasta minifirmaks valiti Klõpitz Tallinna 21. koolist!

Aasta minifirmaks valiti Klõpitz Tallinna 21. koolist!

Neljapäeval selgitati välja selle aasta Eesti parim minifirma, milleks osutus Klõpitz Tallinna 21. koolist.

Klõpitz valmistab pesulõksu põhimõttel disainitud kasevineerist nutikaid topsihoidjaid. Võidukate noorte juhendajaks on õpetaja Elbe Metsatalu. Auhinnaks on ettevõtjaile päev Saaremaal.

„Klõpitzale tõid esikoha eelkõige väga tugevad tulemused igas valdkonnas ja toote jätkusuutlikus,“ selgitas JA Eesti ürituste juht Maria Heinrichsen.

Klõpitza liige Leeni Janete Kreen märkis, et kindlasti ei jää nad nüüd loorberitele puhkama. „Kavatseme toodet veel edasi arendada ja kindlasti jätkame gümnaasiumis juba ka õpilasfirmade programmis,“ lausus ta.

Teise koha pälvis käsitööna valminud beseesid tootev minifirma Maiusmokad Valga põhikoolist ning kolmanda koha looduslikest koostisosadest kosmeetikatooteid valmistav Meellu Põlva koolist.

Finaalis osalenud minifirmade toodete ja teenuste hulka kuulusid veel kampsun-seljakott, sojavahast lõhnaküünlad, mängujuhtimisteenus, osavus- ja lauamängud jpm.

Minifirmat eristab tavapärasest õpilasfirmast see, et tegutsetakse õpilasfirma programmiga võrreldes lihtsustatud reeglite järgi ja minifirmadesse saavad kuuluda vaid põhikoolide õpilased.

Selle aasta parima minifirma tiitlile kandideeris 63 minifirmat, kellest finaali pääses 12 tublimat. Finaali pääsemiseks pidid noored žüriile esitama põhjaliku aruande. Finaalis ootas minifirmasid ees lavaesinemine ehk 4-minutiline ettevõtte tutvustamine ja stendivoor, kus oma tooteid tutvustati ja müüdi nii žüriile kui ka teistele huvilistele.

Žüriisse kuulusid žürii esimees Jan Tomingas (vabakutseline konsultant, õpilasfirmade programmi vilistlane), Edward Rebane  (SEB Eesti), Joonatan Oras (Festera asutaja, Euroopa 2017. aasta parima õpilasfirma liige), Kristi Ploom (haridusministeeriumi ettevõtlusõppeprogrammi „Edu & tegu“ programmijuht) ja Grigori Ilkevitš (SEB Eesti arendusjuht).

Eripreemiad:

-UC-Rendi eripreemia: R-Golf, Hargla kool

-Büroomaailma müügi eripreemia: Kira, Tallinna 21. kool

-EBS-i meeskonnatöö eripreemia: „Mängime koos“, Türi põhikool

-„Edu & tegu“ eripreemia: WPH Tartu, Vaiku kool

Head Uudised GoodNews