1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Aita valida Pirita aasta inimene
Aita valida Pirita aasta inimene

Aita valida Pirita aasta inimene

Tänasest kuni 4. veebruarini saab esitada kandidaate tunnustuskonkursile “Pirita aasta inimene 2019”. Konkursi eesmärk on välja selgitada inimene, kes on 2019. aastal teinud midagi märkimisväärset Pirita linnaosa või kogukonna heaks ning teda selle eest tänada.

“Meie eesmärk on tunnustada inimesi, kelle tegemised mööduval aastal on kõige rohkem silma paistnud, kes on seisnud Pirita kogukonna huvide eest või kelle saavutused on Piritat positiivselt mõjutanud,” sõnas linnaosa vanem Tõnis Liinat.

Tiitlit “Pirita aasta inimene” anti välja kuni 2008. aastani ja selle on pälvinud Kalle Klandorf, Lagle Parek, Vello Salo, Aavo Aunroos, Edith Asveit, Uno Mereste ja perekond Ütt, aga siis jäi aasta inimese valimisse paus. Selle traditsiooni taastas endine linnaosa vanem Alina Tubli 2017. aastal, mil tiitli pälvis Mähe seltsi üks eestvedajatest Erik Vest.  Peale selle otsustas komisjon heaks kiita ka inimestelt tulnud ettepaneku tunnustada Pirita aasta tegu, milleks valiti Mähe kiriku taastamine.

Eelmisel aastal pärjati Pirita aasta inimese tiitliga Lembe Levo, kes on panustanud linnaosa arengusse vabatahtliku tööga. Pirita aasta tegu 2018 oli Pirita kalmistu taastamine Tiit Raukase poolt.

Kandidaate “Pirita aasta inimese 2019” konkursile saab esitada Pirita kodulehel või linnaosa valitsuses (Kloostri tee 6). Tiitel antakse üle vabariigi aastapäeva paiku.

Head Uudised GoodNews