1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Aitäh teile, meie tervise päästjad! Aasta arsti tiitli pälvis Mall Varvas
Aitäh teile, meie tervise päästjad! Aasta arsti tiitli pälvis Mall Varvas

Aitäh teile, meie tervise päästjad! Aasta arsti tiitli pälvis Mall Varvas

Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) aasta arsti tiitli pälvis naistekliiniku günekoloogiaosakonna juhataja Mall Varvas.

Varvas töötab naistekliinikus alates 1990. aastast, neist viimased 24 aastat juhib ta günekoloogiaosakonda. Nende aastate jooksul on see arenenud üheks arvestatavamaks ja suuremaks günekoloogilise kirurgia keskuseks Eestis. Malli juhtimisel on kasutusele võetud ja pidevalt edasi arendatud mini-invasiivset kirurgiat günekoloogilistel operatsioonidel. „Ma olen väga uhke, et töötan ITK-s. Tänan teid kõiki selle võimaluse eest,“ ütles Varvas.

Residendid hindavad dr Varvast kui juhendajat, kes suudab ka esialgu keerulisena näivad ülesanded lihtsalt selgeks teha. Tal jätkub külma närvi, kannatlikkust ja emalikku hoolt algajate kolleegide õpetamisel. Residentide sõnul on ta eeskuju, kelle tasemele nii professionaali kui ka inimesena tahaks kunagi jõuda.

Aasta arstidena leidsid äramärkimist veel erakorralise meditsiini arst Natalja Tšepil,  sisekliiniku ravikvaliteedijuht Ene Mäeots, taastusarst Eve Sooba, oftalmoloog Reili Rebane, radioloog Katrin Kõdar ja kardioloog Andres Reinold.

Aasta õendustöötajaks kuulutati reumatoloogiakeskuse õendusjuht Katti Kõrve ja aasta hooldustöötajaks Urve Lauren õendus- ja hooldusabikliinikust.

Lisaks tunnustati aasta kliinilist tugispetsialisti (haigla apteegi juhataja asetäitja Eve Elken), mittekliinilist spetsialisti (vanemklienditeenindaja Aivar Tahk), sekretäri (Kerli Liiv), klienditeenindajat (Maire Väizene) ja puhastusteenindajat (Inna Stepanova).

Aasta töötajate kõrval kuulutati välja Väino Tuppitsa mälestusfondi kolmas laureaat, kelleks on taastusravikliiniku juhataja Heidi Alasepp. Mälestusfondi eesmärk on toetada ja tunnustada kõrgetasemelise meditsiiniabi organiseerimise ja meditsiinipersonali eeskujuliku ettevalmistamise eest. Preemia andis dr Alasepale üle Väino poeg Tõnu, kes ütles, et ITK-d hindavad inimesed üle Eesti. „See preemia on selleks, et teil oleks veelgi rohkem indu ja koostöötahet inimestele head arstiabi pakkuda.“

„Meid on järjest rohkem vaja. Näen järjest rohkem võimalusi. Me ei jää loorberitele puhkama ja lähme julgelt edasi,“ ütles Alasepp.

„Oleme näidanud, et oleme olemas ja meid tahetakse. Head inimesed, aitäh, et olete nii palju panustanud,“ tänas haigla juht Ralf Allikvee kolleege.

Head Uudised GoodNews