1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Ajateenijad ja reservmeedikud harjutavad koostööd
Ajateenijad ja reservmeedikud harjutavad koostööd

Ajateenijad ja reservmeedikud harjutavad koostööd

Ajateenijad ja reservmeedikud harjutavad koostööd
Foto: Sõdurileht

Täna algas Tartus matkekeksuses kaitseväe ühendatud õppeasutuste sõja- ja katastroofimeditsiini keskuse lahingkannatanu käsitsemise teemaline kursus, millel osaleb üle 130 reservmeediku, ajateenija ja kaitseväelase.

„Kursuse põhirõhk on patsientide meditsiinilisel käsitlusel ja meditsiinilise informatsiooni vahetamisel,“ ütles meditsiinikeskuse ülem major Ahti Varblane. „Kursus annab ajateenijatele ja reservmeedikutele võimaluse harjutada omavahelist koostööd, evakuatsiooni korraldamist ning üksuste vahelist suhtlemist.“

Meditsiinikursus algas täna teooriatundidega ning jätkub homme ja kolmapäeval praktiliste harjutustega. Simulatsiooniharjutustes grimeeritakse kannatanud vastavalt legendile, osalejad annavad neile välitingimustes esmaabi ning pärast seda evakueerivad kannatanud. Kursusel osalejad harjutavad omavahelist informatsiooni jagamist, haigete üleandmist ja haigete käsitlemist.

Meditsiinikursusel matkekeskuses osalevad ajateenijad 1. jalaväebrigaadi meditsiinikompanii meditsiinirühmadest, õhutõrje-, suurtüki- ja pioneeriüksustest ning reservväelased.

Ajateenijate ja reservväelaste koostöökursus toimub kord aastas, kui ajateenijad on erialaõppe lõpetanud ning harjutavad enne õppust Kevadtorm, sel aastal enne Siili, meedikutega koostööd tegema.

Head Uudised GoodNews