1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Al Paldroki Ikonograafilised visionaarid ja Apokalüptilised maastikud Võrus
Al Paldroki Ikonograafilised visionaarid ja Apokalüptilised maastikud Võrus

Al Paldroki Ikonograafilised visionaarid ja Apokalüptilised maastikud Võrus

Võru linnagaleriis avati 1. aprillil Al Paldroki alias Anonymous Bohi näitused „Apokalüptilised maastikud“ ja „Ikonograafilised visionäärid“.

„Mulle meeldib, et Al üritab intregeerida performatiivset tegevust graafika, skulptuuri, installatsiooni ja isegi osalust võimaldavate töödega. Kaasaegne kombinatoorne kunstnik toitub kõigest sellest, mida kunstnik teeb ja on näinud, korjanud, kogunud. Nii seda tulekski teha. Kõik, mida oled kogenud, näinud, pildistanud, leiab tee nii videomaterjali kui ka graafilistesse töödesse,“ arvab kunstnik ja kunstikriitik Raivo Kelomees.

Kelomehe arvates võime selle järgi defineerida eneseteadlikku, kaasaegset ja sõltumatut kunstnikku, kes ei seo karjääri nii-öelda mainetkujundavate armuandidega, mida ta võiks saada kohalikelt kunstiorganisatsioonidelt.

Galeriis avatakse 3. aprillil ka Lii Pähkeli näitus „Muutuv hetk“, mis koosneb abstraktsetest maalidest. Läbivaks jooneks on päevavalgusele iseloomulik tonaalsus. Olles pidevas hetkes, muutub see järjepidevaks kulgemiseks, omades erinevaid võimalusi ja liikumisi.

Näitused jäävad avatuks 10. maini. Näituste külastamine on tasuta.

Head Uudised GoodNews