1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. Alen Veziko arvates võib kontsert Lilleaasa talus inspireerida härrasmehi südamedaami kätt paluma
Alen Veziko arvates võib kontsert Lilleaasa talus inspireerida härrasmehi südamedaami kätt paluma

Alen Veziko arvates võib kontsert Lilleaasa talus inspireerida härrasmehi südamedaami kätt paluma

Alen Veziko  Foto: Ardo Kaljuvee
Alen Veziko
Foto: Ardo Kaljuvee

Muusik Alen Vezikol on tänavuse suve kõige intensiivsem esinemisperiood läbi. Kuulnud idüllilisest paigast, otsustas Alen aga 27. juuli õhtul kell kaheksa kontserdiga „Sinu poole teele“ publiku ette astuda Jõgevamaal Palamuse vallas Lilleaasa talu õuel. Usutluses Heade Uudiste portaalile ütles Alen, et tuttavate lugude kõrval on võimalik mõnda laulu esmaesitluses kuulda.

Artisti uskumist mööda võib mõnigi lugu anda härrasmehele tõukejõu oma südamedaamile abieluettepanekut tegema, nagu kord juhtus Vihula mõisas. Et kontsert on taluõuel, rääkis Veziko ka oma kokkupuudetest maaeluga.

Missugust inspiratsiooni Lilleaasa talu õu kontserdipaigana annab?

Ise pole ma seal veel käinud. Mulle kirjeldati, et tegemist on ilusa paigaga. Nii otsustasingi esinemiskutse vastu võtta.

Mitut laulu võib kontserdil kuulda?

Kontserdi pikkus on tavaliselt poolteist tundi. Laulude vahele poogin ka juttu, mis nende meeleoluga kokku läheb.

Kas kõlab ka uusi lugusid?

Mõned neist kindlasti. Need võivad olla ka juba aastaid tagasi loodud lood, mida ma pole aga varem esitanud. Aeg-ajalt leian ikka midagi sellist üles.

Internetist võib lugeda, et kord Vihula mõisas toimunud kontserdil, kus esinesite koos Luisa Värgiga, sai üks soome mees sellise laengu, mis ergutas teda oma naissõbra kätt paluma. Kas selline olukord võiks korduda Lilleaasa talus?

Aga muidugi. Vastavat meeleolu loovad laulud on kindlasti repertuaaris.

Kui sageli olete üldse taluõuedes laulnud?

Meenuvad mitmedki talukontserdid  Lõuna-Eestist, eriti Setomaalt, samuti Valgamaalt.  Põhja-Eestis olen rohkem esinenud mõisahoonetes ja aedades.

Mõned päevad enne kontserti Lilleaasa talus (24. juulil) on Eestis avatud talude päev, kus võimalik uudistada põllumajandustootmist ja muudki maaettevõtlust. Milline on teie side maaeluga?

Poisipõlvesuved veetsin maal vanaema juures. Seal said selgeks paljud maatööd alates kartulipanemisest kuni traktoriga sõitmiseni. Väidetavalt olen ka sea seljas ratsa sõitnud.

Lilleaasa talu võib üles leida siis, kui keerata Varbeveres Semiküla teele ja sõita tee lõpuni. Mida veel ütleksite kontserdile tulijatele?

Lootkem kõik üheskoos, et ilm ilus oleks ja paistaks õhtupäike. Igaks juhuks võtke kaasa ka soojad rõivad. Teeme olemise mugavaks ja mõnusaks.

Usutles Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews