1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Algab Eesti suurim programmeerimiskonkurss
Algab Eesti suurim programmeerimiskonkurss

Algab Eesti suurim programmeerimiskonkurss

ProgetiigerTänasest saavad tehnoloogiahuvilised lapsed ja noored registreerida end esimesele üleriigilisele programmeerimisalasele ProgeTiigri konkursile „Tuleviku õpperuum 2050“, kus õppijaid kutsutakse programmeerima, roboteid ehitama, äppe ja muud põnevat looma.

„Sellise mastaabiga programmeerimisalast konkurssi Eestis varem korraldatud pole,“ ütles Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse juhatuse esimees Erki Urva. „Tahame ProgeTiigriga toetada koolide tehnoloogiaainete õpetamist, sest juba praegu ja seda enam tulevikus on tehnoloogia vajalik iga eluala esindaja töös.“

Konkursile on oodatud õppijad kõikjalt Eestist vanuses 5-19. „Kindlasti on palju neid, kes lisaks koolile kodus iseseisvalt midagi nokitsevad ja ehitavad, kuid loodut laiemalt jagada ei saa. Konkurss annab tehnoloogiahuvilistele võimaluse oma loovtöid näidata ja tunnustust saada,“ sõnas ProgeTiigri programmijuht Mari-Liis Peets. „Samas ei pea osalejad olema profid, konkursi üks eesmärke ongi õpilasi programmeerimisega tuttavaks teha.“

Oskusi saab näidata ükskõik millist programmi ja programmeerimiskeelt kasutades ning lisaks saab kasutada ProgeTiigri programmi tarbeks koostatud toetavaid materjale.

Konkursil osalemiseks tuleb esitada loovtöö, mis on kas arvutianimatsioon või -mäng; töö teemal robotid ja tuleviku õpperuum; muusikapala „Koolikell”; 3D graafika või mobiilne äpp. Peaülesanne on luua õppekeskkond, mis õppijaile endile meeldiks. Konkursil osalemiseks tuleb registreerida oma 2-5 liikmeline võistkond 15.-29. septembrini, oodatud on lasteaedade, üld- ja kutsekoolide ning huviringide võistkonnad. Juhendajaks võivad olla ka lapsevanemad.

ProgeTiigri konkurss toimub kolmes etapis. 11.-17. oktoobrini toimuvad maakondlikud eelvoorud, kus kõik osalejad tutvustavad oma loovtöid ja saavad näpunäiteid täiustamiseks. „Selle nädala loosungiks võiks olla „Progeda on lahe!“, seome ProgeTiigri konkursi Code Week´i initsiatiiviga, et toetada sellega Euroopa ühispingutust,“ ütles Mari-Liis Peets. 10.-30. novembril on esitatud tööde hindamisaeg, hindab žürii ning toimub ka avalik hindamine. 15. detsembriks selgub iga kategooria kolmes vanuserühmas 10 tööd, mis osalevad 24. jaanuaril 2015 toimuval finaalüritusel Tallinna Lauluväljakul.

Konkursitingimustega saab lähemalt tutvuda ja registreerida SIIN.

Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA) ProgeTiigri programm on keskendunud tehnoloogiahariduse lõimimisele õppetöösse, eesmärk on äratada õppijates huvi inseneriteaduste, disaini, tehnoloogia ja IKT valdkondade vastu ning toetada laste tehnoloogilist mõtlemist ja taipu, et neist saaks tehnoloogia loojad mitte ainult tarbijad.

Head Uudised GoodNews