1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Algas koolinoorte ideekonkurss, mille eesmärgiks on suunata noored AI abil paremini õppima
Algas koolinoorte ideekonkurss, mille eesmärgiks on suunata noored AI abil paremini õppima

Algas koolinoorte ideekonkurss, mille eesmärgiks on suunata noored AI abil paremini õppima

Algas taas iga-aastane õpilastele suunatud Samsungi kooliprogramm Solve for Tomorrow, mille kogu auhinnafond on 16 000 eurot. Tänavu otsitakse ideid, mis aitaks noortest AI toel efektiivsemad õpilased teha.

“Tehisintellektist on saanud juba hariduse osa ja õpilased kasutavad seda sageli koolitööde tegemiseks. Soovime Solve for Tomorrow ideekonkursi raames lahendada probleemi – kuidas panna õpilasi AI-d kasutama nii, et nad ei laseks kodutööd tehisintellektil enda eest ära teha, vaid kasutaksid seda õppeotstarbel nii, et nad ise samuti õpiksid,” selgitas Solve for Tomorrow programmi juht Egle Tamelyte.

Tehisintellektist on saanud juba hariduse osa ja õpilased kasutavad seda sageli koolitööde tegemiseks.

Ta lisas, et võistlusest oodatakse osa võtma 9.-12. klassi noori kolme- kuni viieliikmeliste võistkondadena. Kuni 7. oktoobri õhtuni tuleks enda võistkond ja esialgne idee kirja panna kodulehel. Seejärel saavad kõik võistkonnad mentorid, kes aitavad neil ideid edasi arendada ja saab osaleda koolitustel.

Foto: Freepik

Programmi käigus selgitatakse esmalt välja parimad Eesti võistkondade ideed, pärast mida saadetakse viis tugevamat mõõtu võtma Baltikumiülesele finaalvõistlusele.

  • Mullu oli Solve for Tomorrow peateemaks õpilaste heaolu parandamine kooliruumis ning Baltikumiülese finaalvõistluse võitis Eesti tiim Väätsa põhikoolist. Väätsa noorte ideeks oli kooliäpi Käpp loomine. Kooliäpi eesmärk oli suunata õpilased vahetundides liikuma ja omavahel suhtlema. Näiteks saavad õpilased rakenduse Käpp abil vahetundides sporditurniire korraldada ja teisi osalema kutsuda ning kogu koolipere saab läbi äpi omavahel hõlpsalt suhelda.
  • Solve for Tomorrow programmi võitnud meeskond saab pärjatud 5000 euro suuruse auhinnarahaga, mis on mõeldud idee elluviimiseks. Võitjad saavad lisaks auhinnarahale 5000 euro väärtuses Samsungi seadmeid. Teine ja kolmas koht võidavad vastavalt 3000 ja 2000 eurot, mis tuleb samuti panustada idee rakendamisse. Konkursi kogu auhinnafond on 16 000 eurot.
  • Tänavu teevad lisaks Samsungi ekspertidele võistluse mentoritena ja žüriis Eestist kaasa Tartu Ülikooli-, Paul-Tech-, Junior Achievement Estonia-, Elisa Eesti-, Productory AI ja Helge Kool MTÜ esindajad.

 

Head Uudised GoodNews