1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Algas rahvahääletus aasta kooli väljaselgitamiseks
Algas rahvahääletus aasta kooli väljaselgitamiseks

Algas rahvahääletus aasta kooli väljaselgitamiseks

Aasta kooli tiitlile kandideerib kümme finaali jõudnud kooli seitsmest maakonnast, lemmikkooli poolt saab hääletada 22. oktoobrini.

Finalistide videotega saab tänasest tutvuda ETV hommikusaates „Terevisioon“ ja portaali Novaator vahendusel. Novaatoris toimub ka rahvahääletus.

Žürii otsusega pääsesid finaali Jõhvi Gümnaasium, Uulu Põhikool, Rakvere Ametikool, Jõhvi Vene Põhikool, Parksepa Keskkool, Tallinna Juudi Kool, Tartu Tamme Gümnaasium, Kohtla-Järve Gümnaasium, Türi Ühisgümnaasium ja Ruila Põhikool.

Võitja selgitamiseks liidetakse kokku rahvahääletuse tulemused ja žürii hinded. Aasta kool kuulutatakse välja 5. novembril otsesaates „Terevisioon“.

Kokku esitasid konkursile oma kooli tutvustava lühivideo, pildigalerii ja kaaskirja 24 üldharidus- ja kutsekooli üle Eesti. “Sel aastal on tähelepanuväärne Ida-Virumaa tubli osalus. Neljast kandideerinud koolist on finaalis tervelt kolm kooli just Ida-Virumaalt,” rääkis haridus- ja noorteameti projektijuht Kadri Ratas. “Rõõm on finaali pääsenud koolide seast leida väga eripalgelisi koole. Võime juba praegu julgelt öelda, et aasta kooli tiitlit on väärt kõik esikümnesse pääsenud koolid.“

Sel aastal soovivad haridusamet ja haridusministeerium esile tõsta koole, kus keerulisele ajale vaatamata on suudetud tagada kvaliteetne õpe ja leitud viise koolipere ühtsustunde säilitamiseks. Seda arvestades tegi finalistide valiku aasta kooli žürii, kuhu kuulusid Anette Viin Eesti Õpilasesinduste Liidust, Annike Soodla haridusministeeriumist, Triin Saar haridusametist, Laura Kõrvits ERR-i noortesaatest „Nova” ning laulja ja muusikapedagoog Hanna-Liina Võsa.

2020. aastal pälvis aasta kooli tiitli Võru Gümnaasium.

Head Uudised GoodNews