1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Algas registreerumine Tartu haridusfestivali üritustele
Algas registreerumine Tartu haridusfestivali üritustele

Algas registreerumine Tartu haridusfestivali üritustele

Tartu haridusfestival pealkirjaga “Koosõppimise kunstid” toimub 26.–28. oktoobrini.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul keskendub seekordse haridusfestivali mõte koosõppimisele ja tavapärase õpiringi laiendamisele nii linnaruumi kui ka ehk tavapäratutele koosõppevõimalustele. “Tartu on ju nii muuseumite, kultuuriasutuste, ürituste ja huvikeskuste kui ka suurepäraste inimeste poolest väga rikas ning nendega koos on meil võimalik oma teadmistemaailma tunduvalt laiendada. Nüüd, mil õpikeskkonnad on saanud koroonaviirusest ajendatuna juurde kümneid uusi võimalusi, aga ka ahvatlusi, peab õppimine säilitama endas siiski selle kõige olulisema: hariduse kvaliteedi ja parimatest parimad õpetajad. Eks selleski peitu koosõppimise kunstide võti,” ütles Klaas.

Festivali programmi on koostanud Tartu haridusasutuste töötajad, kes enamasti astuvad üritustel üles ka koolitaja rollis. Sel korral võetakse fookusesse näiteks digipädevus, virtuaalreaalsus, koostöised lõiminguprojektid, liikumine ja mitmesugused kommunikatsioonikunstid.

“Tartu haridusfestival on särav näide sellest, kui palju on siinsetel haridustöötajatel teistele jagada. Meil on kavas ligikaudu 70 õpituba ja muud üritust, mis pakuvad võimalusi nii arendavaks aruteluks kui ka praktiliseks koostegutsemiseks. Vaatluse alla võtame näiteks sellised teemad nagu psühholoogia ja areng, sealhulgas õppija tähelepanu hoidmine, ning arengut toetavad uskumused. Samuti saab põnevat teada uudsematel teemadel, nagu seda on koolitamine ja maailma muutev mentorlus. Paljudes õpitubades saab osaleja omandada ja lihvida oskusi, olgu see siis avaliku esinemise oskus või hoopis digipädevusega seotu – neil teemadel on sel aastal varasemaga võrreldes rohkem õpitube,” ütles festivali peakorraldaja, Tartu Kivilinna Kooli direktor Karin Lukk. Ta lisas, et festivali rikastavad loovas vormis õpitegevused alates käsitööst ja loovmängudest kuni põgenemistubadeni välja.

Õpitubade kõrval on igal pärastlõunal võimalik vaadata harivaid filme Tartu kinos Elektriteater. Igale festivalipäevale paneb aga punkti juba traditsiooniks saanud ja armastatud meelelahutusüritus: Vene laulu festival, Tartu Karlova Kooli koorikooli sügiskontsert ja õpetajate klubi ehk Õ-klubi.

Üritused on tasuta, aga neile tuleb end ette kirja panna veebisaidil Haridusfestival.tartu.ee. Festivali korraldab koostöös linna haridusasutustega Tartu linnavalitsus.

Head Uudised GoodNews