1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Alustab H2O külastusmäng! 20 Eesti loodus- ja teaduskeskust ühinevad suviseks avastusretkeks
Alustab H2O külastusmäng! 20 Eesti loodus- ja teaduskeskust ühinevad suviseks avastusretkeks

Alustab H2O külastusmäng! 20 Eesti loodus- ja teaduskeskust ühinevad suviseks avastusretkeks

1. juunil alustab neljandat hooaega H2O külastusmäng. Põnevaid teadmisi, hoogsaid ülesandeid ja mängulusti pakuvad 20 Eesti loodus- ja teaduskeskust. Tänavune teema on “Kuidas uurida loodust?”, mis võimaldab mängijatel pilguheitu ornitoloogi, limnoloogi ja paljude teiste loodusteadlaste maailma. Külastusmäng kestab kuni 30. septembrini.

Varasemalt vaid Tartu- ja Jõgevamaad hõlmanud külastusmäng on saanud keskuste osas täiendust ja liitunud on Tallinnas, Lääne- ja Ida-Virumaal paiknevad külastuskeskused.

Mängus osalemiseks on vajalik H2O loodus- ja teaduskeskuste külastusmängu vihik, mille saavad huvilised endale osalevatest keskustest. Külastusmängu vihikusse saab igast keskusest koguda pärast etteantud ülesannete lahendamist templeid ja vähemalt kaheksat keskust külastanud mängijate vahel loositakse oktoobris välja vingeid auhindu.

Külastusmängu projektijuht Maris Mägi ütles, et “Eestimaa loodus- ja teaduskeskused pakuvad rohkelt avastamisrõõmu ja teadmisi nii suurtele kui väikestele. Kindlasti on inimestel oma lemmik kohad, mida ikka ja jälle külastatakse. H2O külastusmängu mängides saavad tuttavaks ka mitmete väiksemate ja ehk vähemtuntud keskuste väljapanekud. Marsruut Tallinnast läbi Lahemaa Peipsini ja sealt läbi Tartu Võrtsjärveni välja pakub põnevat tegevust terveks suveks.”

Külastusmängus osalevad: Eesti Loodusmuuseum, RMK Viimsi külastuskeskus, RMK Oandu külastuskeskus, RMK Sagadi metsamuuseum, RMK Kauksi külastuskeskus, Iisaku looduskeskus, Tartu loodusmaja, Jääaja Keskus, Vapramäe Loodusmaja, Tartu Ülikooli muuseumid, RMK Elistvere loomapark, Järvemuuseum, Alatskivi Looduskeskus, Teaduskeskus AHHAA, Tartu Ülikooli Loodusmuuseum, Tartu Ülikooli botaanikaaed, Luua puukool-arboreetum, püsinäitus „Peipsi järve elu tuba”.

Lisainfo algava mängu kohta leiab kodulehelt.

Head Uudised GoodNews