1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Muusika
  4. Andrew Lawrence-King ja Tallinna Barokkorkester annavad Narvas tasuta kontserdi
Andrew Lawrence-King ja Tallinna Barokkorkester annavad Narvas tasuta kontserdi

Andrew Lawrence-King ja Tallinna Barokkorkester annavad Narvas tasuta kontserdi

28. juulil kell 19 annavad TÜ Narva Kolledžis tasuta kontserdi varajase muusika legend Andrew Lawrence-King ja Tallinna Barokkorkester. Kontserdil kõlab muusika, mis on kirjutatud naistele, naistelt ja naistest.

Õhtu, mis pühendatakse naistele 

„Selle õhtu pühendame me Narva naistele. Narvas on alati olnud tugevad naised, kes viivad elu edasi ja tänu kellele on meie linna vaimsus hästi hoitud,“ ütleb kontserdi korraldaja Julia Savitskaja.

Narvas on alati olnud tugevad naised, kes viivad elu edasi ja tänu kellele on meie linna vaimsus hästi hoitud.

17. sajandil oli Itaalia, kustkohast kontserdil esitatav muusika pärineb, oli tõeline kultuurihäll. Kiired muutused ühiskonnas, ehk sama tormakad kui tänases päevas, jõudsid ka kultuuri. Suured kontrastid, imelised tämbrikombinatsioonid, hoog ja elurõõm on märksõnad, mis esimesena meelde tulevad.

See kõik jõuab ehedana kuulajateni, sest Tallinna Barokkorkestriga töötab juba mitmendat korda Andrew Lawrence-King. Tõeline harfikuningas, kes ilmselt kuulub maailmas esimese viie aktiivselt tegutseva varajase muusika legendi hulka. Tallinna Barokkorkestri koosseisu näeb ja kuuleb muusikuid kõikidest tuntumatest Eestis tegutsevatest varajase muusika ansamblitest, lisaks mõned pillirühmade kontsertmeistrid ERSOst, Estonia teatriorkestrist ja keelpillimängijad Tallinna Kammerorkestrist. Proovid igal nädalal ja kontsert iga kuu. Märkimisväärne on ka see, et muusikute, ka Andrew Lawrence-Kingi, töö ei ole tasustatud. Kogu ettevõtmine on rajatud armastusele selle muusika vastu ja lootuses, et tulevad ka paremad päevad.

Kogu ettevõtmine on rajatud armastusele muusika vastu ja lootuses, et tulevad ka paremad päevad.

Andrew Lawrence-King on orkestrisse kaasa võtnud just need õiged maitseained, välja visanud induktsioonpliidi ja asendanud selle lahtise tulega ja toorainena on kasutusel vaid pärandsordid. Kõik ikka selleks, et muusika maksimaalselt puudutaks, saavutades oma täie hiilguse – just nõnda kui selle loomise ajal.

  • Augustis ootab Narva muusikahuvilisi taas: 16.-19. augustil toimuvad Narva Kreenholmis ja Narva Kultuuriresidentuuri hoovis VII Narva Ooperipäevad. Festival toob lavale Bartóki ooperi „Hertsog Sinihabeme loss“ ja Cilea ooperi „Adriana Lecouvreur“ esietendused. Külalislavastused Pergolesi ooper „La serva padrona“ Leedu Rahvusooperi esituses ning  Depeche Mode’i muusikal põhineva kaasaegse balleti „Another world“ Balti Balletiteatri esituses. Lisaks on kordusena kavas Narva Ooperipäevadel 2022. aastal esietendunud Jevgeni Gribi ja Jack Trayleni ballett „Flesh“.
Head Uudised GoodNews