1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. ANNA HÄÄL I Alustas uus iga-aastane kirjandusauhind Aasta Raamat
ANNA HÄÄL I Alustas uus iga-aastane kirjandusauhind Aasta Raamat

ANNA HÄÄL I Alustas uus iga-aastane kirjandusauhind Aasta Raamat

Sel aastal 110. sünnipäeva tähistav Eesti vanim raamatumüüja Rahva Raamat kuulutas välja uue iga-aastase kirjandusauhinna Aasta Raamat. Lisaks laiapõhjalisele žüriile saavad oma sõna kaasa öelda ka kõik lugejad.

Aasta Raamatu konkursil osalevad kõik Eestis välja antud raamatud, mis on ilmunud ajavahemikus september 2021 kuni august 2022 ning kokku on osalevaid raamatuid, mille vahel hääletada, sel aastal üle 2000.

Žürii valib oma lemmikud kuues erinevas kategoorias: parim eesti autori ilukirjanduslik raamat, parim eesti autori teabekirjanduse raamat, parim eesti autori laste-ja noorteraamat, parim tõlgitud ilukirjanduslik raamat, parim tõlgitud teabekirjanduse raamat ning parim tõlgitud laste- ja noorteraamat. Väärikasse hindamiskomiteesse kuulub ligi 100 kirjandus- ja meediategelast üle Eesti, raamatukoguhoidjatest ajakirjanikeni, kultuuriministrist bookstagrammeriteni.

Lisaks antakse välja ka Rahva Lemmiku tiitel, mille valimisest saavad osa võtta kõik lugejad.

  • Rahvahääletus lõppeb 16. novembril 2022.
  • Oma hääle saab anda SIIN.

Kõigi kategooriate võitjad kuulutatakse välja 17. novembril kell 19:00 Viru Keskuse Rahva Raamatus, mis valiti sel aastal Londoni raamatumessil maailma parimaks raamatupoeks.

Head Uudised GoodNews