1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. ANNA HÄÄL! Toeta Eesti ja Euroopa looduskaitset
ANNA HÄÄL! Toeta Eesti ja Euroopa looduskaitset

ANNA HÄÄL! Toeta Eesti ja Euroopa looduskaitset

Toeta Eesti ja Euroopa looduskaitsetVaid kolm päeva, 26. juulini, on igaühel veel võimalik anda oma hääl Eesti ja Euroopa looduskaitse toetuseks. Eestile olulisi loodusväärtusi kaitsevad ka Euroopa seadused.

Nii meie ohustatud liikide, näiteks must-toonekure, niidurüdi, kauni kuldkinga, lendorava, saarma, ebapärlikarbi, kui ka väärtuslike looduskoosluste, näiteks rannaniitude ja vanade metsade tulevik oleneb nende reeglite kestlikkusest. Kahjuks kaalub Euroopa Komisjon praegu kahe olulise looduskaitseseaduse – linnu- ja elupaigadirektiivi nõrgendamist.

See tähendaks selget tagasiminekut ka Eesti loodushoius, meile tähtsate liikide ja nende elupaikade kaitses. 26. juulini saad anda oma hääle koos Eesti Ornitoloogiaühingu ja veel üle saja kodanikuühendusega meie ühiste loodusväärtuste säilimiseks. Seda saad teha EOÜ kodulehel www.eoy.ee.

Kampaaniat korraldavad ja koordineerivad rahvusvahelised keskkonna vabaühendused BirdLife International, Euroopa keskkonnabüroo (The European Environmental Bureau, EEB), Euroopa maasõbrad (Friends of the Earth Europe) ning maailma looduse fond (WWF), Eestis Eesti ornitoloogiaühing (EOÜ), Eestimaa looduse fond (ELF), Eesti roheline liikumine (ERL) ja Eesti keskkonnaühenduste koda (EKO).

Head Uudised GoodNews