1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Anneli Ott kohtub Cannes’i filmifestivalil Prantsuse kultuuriministriga
Anneli Ott kohtub Cannes’i filmifestivalil Prantsuse kultuuriministriga

Anneli Ott kohtub Cannes’i filmifestivalil Prantsuse kultuuriministriga

Kultuuriminister Anneli Ott on tänasest esmaspäevani visiidil Prantsusmaal Cannesi’is, kus ta kohtub Prantsuse kultuuriminister Roselyne Bachelot-Narquiniga ning osaleb filmi „Kupee nr 6“ esilinastusel, mis on esimene Eestlaste osalusega film Cannes’i põhiprogrammis.

„Eesti ja Prantsuse kultuurikoostöö on aktiivne ning Cannes’is toimuvate kohtumiste eesmärk on seda tihendada veelgi. Cannes’i filmifestival on kindlasti sobiv koht, kus luua ja tugevdada kontakte filmimaailma oluliste inimestega. On tähtis, et Eesti filmitööstuse arenguvõimalused edeneksid nii kodumaal kui ka rahvusvaheliselt,“ ütles kultuuriminister Anneli Ott.

Lisaks kohtub minister Cannes’i turujuhi Jerome Paillard’iga, Leedu filmiinstituudi juhi Laimonas Ubavičiuse ja Soome filmiinstituudi juhi Lasse Saarineniga.

Soome režissööri Juho Kuosmaneni “Kupee nr 6”, mille stsenaristid on eestlased Andris Feldmanis ja Livia Ulman ning Eesti-poolne produtsent Riina Sildos on esimene Eesti osalusel valminud mängufilm Cannesi põhivõistlusprogrammis.

Eesti Filmi Instituudi juhtimisel esindavad Cannes’is Eestit kümned Eesti filmiprofessionaalid, kes tegutsevad selle nimel, et Eesti film ja filmitööstus paistaks maailmas silma. Cannes’i filmifestivalil tähistab oma 25. sünnipäeva ka Pimedate Ööde Filmifestival, kes kutsuti osalema Cannes’i filmituru Marche du Film esitlusprogrammi „Goes to Cannes“, mis on oluline rahvusvaheline tunnustus.

74. Cannes’i filmifestival ning sellega paralleelselt toimuv filmiturg kestavad 6.-17. juulini.

Head Uudised GoodNews