1. Avaleht
  2. Arvamusfestival
  3. Arvamusfestivalil uuritakse, kas loomaõiguslus on tegelikult radikaalne
Arvamusfestivalil uuritakse, kas loomaõiguslus on tegelikult radikaalne

Arvamusfestivalil uuritakse, kas loomaõiguslus on tegelikult radikaalne

MTÜ Loomus kutsub Arvamusfestivalil 13. augustil kell 18:00 algaval arutelul mõtlema küsimuse üle, kas loomaõiguslus on tegelikult radikaalne.

Loomadest hoolimine ja loomasõbralikkus ei kõla nagu eriti radikaalsed ideed, aga kui paljud meist on selle teema enda jaoks läbi mõelnud. Loomad on lemmikloomadena meie ümber, loomadest räägime pidevalt, samas on loomakaitseseadus sisuliselt ajale jalgu jäänud ja osade loomadega käitume halvasti. Loomuse kommunikatsioonijuht Farištamo Eller rääkis, et eesmärk on inimesi üles kutsuda mõtlema järele ühiskonnas loomade suhtes kehtivate normide ning nende puudujääkide üle. “Ikka selleks, et mõista, millisteks muutusteks oleme üksikisikute ja ühiskonna tasemel valmis ning millisteks mitte — ja miks,” lisas Eller.

Panelistideks on loomaõiguste liikumise ja Loomuse üks asutajatest Kadri Taperson, eesti zooloog ja Tallinna Loomaaia direktor Tiit Maran, eesti haridus- ja keskkonnapsühholoog ning Tallinna Ülikooli teadur Grete Arro ja eesti ökoloog ning Tallinna Ülikooli jätkusuutliku arengu dotsent ja ökoloogia vanemteadur Mihkel Kangur. Arutelu modereerib Loomuse kommunikatsioonijuht Farištamo Eller.

  • Arutelu „Kas loomaõiguslus on tegelikult radikaalne?“ toimub Arvamusfestivali alal „Õigus või õiglus?“ 13. augustil kell 18:00–19:30. Kõik huvilised on oodatud kaasa mõtlema.
  • „Õigus või õiglus?“ alal toimub laupäeval kokku viis arutelu, mille kirjeldustega saab tutvuda Arvamusfestivali kodulehel ja Facebooki lehel.
Head Uudised GoodNews