1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Autovaba päev toimub Telliskivi Loomelinnakus
Autovaba päev toimub Telliskivi Loomelinnakus

Autovaba päev toimub Telliskivi Loomelinnakus

Tallinna Keskkonnaamet ja Tallinna Transpordiamet korraldavad 20. septembril Põhja-Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus ning selle kõrval asuval Telliskivi tänaval autovaba päeva, mis toimub 16.–22. septembrini kestva Euroopa Liikuvusnädala raames.

2015. aasta autovaba päev planeeritakse keskkonnasõbraliku liikumise kuu tippsündmuseks. Esialgse plaani kohaselt piiratakse sel päeval kella 09.30-st 16.00-ni sõidukite sissesõit Telliskivi tänaval raudteede vahelisel lõigul. Ürituse toimumise ajaks on valitud pühapäev, kuna tegemist on puhkepäevaga ning liikluskoormus tänaval väiksem. Piirkonna elanikele on elukoha juurde ligipääs sõidukitega jätkuvalt tagatud.

Linlastele pakutakse  võimalust võtta osa keskkonnasõbraliku liikumisega seotud tegevustest. Toimub  laat,  jalgsi- ja jalgrattamatk, orienteerumismäng ühissõidukitega, laat ning kontsert.

Autovaba päeva ja liikuvusnädala eesmärk on tõsta liiklemisalast teadlikkust ning propageerida säästvaid liikumisviise eesmärgiga vähendada CO2 heitkoguseid.

Head Uudised GoodNews