1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. AVALIK VIDEOISTUNG KELL 11 I Riigieelarve kontrolli erikomisjon võtab fookusesse laiapindse riigikaitse kulud
AVALIK VIDEOISTUNG KELL 11 I Riigieelarve kontrolli erikomisjon võtab fookusesse laiapindse riigikaitse kulud

AVALIK VIDEOISTUNG KELL 11 I Riigieelarve kontrolli erikomisjon võtab fookusesse laiapindse riigikaitse kulud

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon peab täna erakorralise istungi, et saada ülevaade laiapindse riigikaitse kuludest.

Erikomisjoni esimehe Tõnis Möldri sõnul soovib komisjon ülevaadet laiapindse riigikaitse tugevdamiseks juba eraldatud lisaraha kasutamisest, aga ka uue valitsuse plaanitavatest investeeringutest Eesti julgeolekusse. „Muu hulgas soovime teada, kuidas näevad ministrid kaitsekulude mahtu riigi eelarvestrateegias aastatel 2023–2026, kuidas liigutakse edasi siseturvalisuse töötajate palkade küsimusega ja millises tempos jätkatakse idapiiri väljaehitamist,“ ütles ta. „Praeguses julgeolekuolukorras tuleb teha kõik, mis vaja, et Eesti julgeolek kindlustada. On oluline, et valitsusel oleks plaan ja selge nägemus, kuidas garanteerida riigi tugev laiapindne kaitse ka keerulises majandusolukorras.“

Erikomisjoni erakorralisele istungile on kutsutud kaitseminister Hanno Pevkur, siseminister Lauri Läänemets, Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse direktor Magnus-Valdemar Saar, Kaitseväe juhataja asetäitja Veiko-Vello Palm, Kaitseliidu ülem Riho Ühtegi ning Rahandusministeeriumi ja Riigikontrolli esindajad.

  • Erikomisjoni avalik videoistung algab kell 11 ja seda saab jälgida veebiülekandes.
Head Uudised GoodNews